zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Glimp van Tesla Model Y

 

7 juni 2018 - In november vorig jaar wist Elon Musk de aandacht van de perikelen bij zijn Tesla gewiekst af te leiden door de nieuwe Roadster uit de hoge hoed te trekken. Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) haalde hij eenzelfde truc uit tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering met het aankondigen van de Model Y, de crossover-versie van de Model 3.

SEX"¦ Tesla's beoogde letterwoord (samengesteld uit de voorletters van haar modellen) is nog niet compleet. Je had zodoende kunnen weten dat er nog minimaal één model in de pijplijn zou zitten. De R van Roadster zou SEXR opleveren, dus dat kon 'm niet zijn. Nee, het was wachten op de Model Y, zodat Musk met de reeds bestaande Model S, Model 3(E) en Model X de zoveelste grappige easter egg aan het productpolio van Tesla zou kunnen voegen. Daar zittende auto's van het EV-merk namelijk vol mee.



Kleine Model X
Ergens rond 2020 moet het letterwoord 'SEXY' ook daadwerkelijk compleet zijn. Eerst wil Tesla zich richten op het op orde krijgen van de productie van de Model 3. Sterker, dat zal het wel moeten, want de Model Y belooft een compacte crossover te zijn gebaseerd op dat tot dusver geplaagde model. De onthulling van de Model Y vindt overigens al in maart volgend jaar plaats, zo belooft Musk. Op 15 maart 2019 om precies te zijn. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10