zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ferrari's 3. 9 V8-biturbo beste moment van 't moment

 

6 juni 2018 - Net als een Auto van het Jaar is er ook een verkiezing voor Motor van het Jaar. En de winst gaat opnieuw naar Ferrari's dubbel geblazen 3.9 liter V8, die je onder meer treft in de 488 Pista. Voor de derde maal op rij!

In de jaren dat Ford's compacte 1.0 liter Ecoboost herhaaldelijk tot beste motor werd verkozen, timmerde Ferrari al hard aan de weg als 'runner-up'. Eerst met de 4.5 liter V8 en de 6.3 liter V12 en later het kloppende hart van de 488 GTB en Portofino, alsook de onlangs gepresenteerde 488 Pista.En toen brak 2016 aan. Sindsdien weet de jury van de Engine of the Year het echt zeker: de Ferrari 3.9 liter V8-biturbo is de beste moment van het moment en een van de allerbeste sinds mensenheugenis. Anders sleep je de felbegeerde titel niet driemaal op rij binnen. Enkel de eerder al eventjes aangehaalde driecilinderturbo van Ford weet dit te evenaren.Dean Slavnich, co-voorzitter van de IEOTY Awards, omschrijft de Modenese motor namens de voltallige jury als 'een nagenoeg perfect voorbeeld van een high-performance turbomotor die de lat zó hoog legde dat concurrerende krachtbronnen geen kans kregen'.



Performance-motor beter dan ooit
Waren eerder de kleinere, op efficiëntie gerichte motoren nog zo in trek tijdens Engine of the Year, de laatste jaren gaan de punten vooral naar high-performance-motoren. Want niet alleen de krachtcentrales van Ferrari scoren hoog, ook Porsche kreeg een veer mee naar huis. Voor z'n nieuwste drieliter boxer-zes, zoals die in de 911 Turbo ligt. Tesla's elektrische aandrijflijn eindigde op plek vier van allerbeste motoren van 2018. Pas daarna volgt er een alledaagse motor (de Volkswagen 1.0 TSI), om meteen daarna alweer omringd te worden door pk-geweld. Opmerkelijk genoeg is de Ford 1.0 Ecoboost nergens meer te bekennen. Zelfs de Fransen hebben de Amerikanen ingehaald. Met de 1.2-driepitter namens PSA. Alle resulaten bekijken, ook die van de verschillende subcategorieën, kun je hier. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10