zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

1. 780 liter voor Peugeot 508 SW

 

6 juni 2018 - Peugeot en stationwagens, het is een combinatie die een naam heeft hoog te houden op het gebied van laadvolume. Dat is dan ook precies wat de nieuwe 508 SW komt doen. En meer.

De 508 SW volgt in het kielzog van de 508 'radicale' Berline die Peugeot eerder dit jaar de schijnwerpers inreed en nu elk moment bij de dealer kan arriveren. De stationversie is er vroeg bij, want komt feitelijk pas begin volgend jaar versterking bieden aan het leveringsgamma van de nieuwe 508. Op de Autosalon van Parijs in oktober vindt het officiële werelddebuut plaats.



Stijl voor liters
Toen Peugeot eind februari de nieuwe 508 voorstelde, kreeg die meteen de handen op elkaar. Oftewel, velen zien zich daar wel in rondrijden. En wat blijkt nu: de SW is zo mogelijk nog een tikkeltje fraaier. Maar zo'n verschijning komt wel tegen een prijs, namelijk iets minder laadvolume.Niet schrikken nu, want de hoeveelheid liters die ingeleverd moesten worden ten gunste van meer stijl vallen te overzien. 530 liter biedt de nieuwe 508 SW normaal gesproken en dat is 30 liter minder dan voorheen. Klap de rugleuningen plat en er ontstaat alsnog een indrukwekkende 1.780 liter. Dat zijn heel veel (volle) boodschappenkratjes. Handig daarbij is de prettig lage tildrempel van 64 centimeter, evenals de elektronische en automatisch te openen achterklep.

Motorkeuze is reuze
Technisch is de SW als vanzelfsprekend identiek aan de 508 Berline. Vanaf de marktlancering in januari zijn er meteen zes motoren te kiezen, benzine en diesel, en variërend in vermogen van 130 tot 225 pk. Op de duurdere modellen is een automaat standaard, de rest doet het normaliter met een manuele transmissie. In de loop van 2019 volgt er nog een plug-in hybride.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10