zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mei niet zo heet voor de autoverkopen

 

5 juni 2018 - Mei 2018 is de boeken ingegaan als de warmste meimaand ooit gemeten. Met afstand. Waarschijnlijk daardoor ging het in de showroom van de autodealer niet zo hete aan toe.

Afgelopen maand werden er om zeer precies te zijn 36.952 nieuwe auto's verkocht. Dat is meer dan in dezelfde maand vorig jaar, te weten 1,8 procent, maar qua procentuele stijging aanzienlijk lager dan in de voorgaande maanden. Zo was april goed voor een plus van 17,5 procent, en in de eerste drie maanden van dit jaar ging het niet veel slechter.



Genieten, hoe dan ook
Een terugslag voor de branche? Welnee. Ook de autoverkopers hebben genoten van het vroege zomerweer. Hetzij gewoon met iets mindere aantallen. Zo gaat dat nu eenmaal soms. Bovendien valt er wel degelijk een opsteker te bespeuren: sinds 2012 had autodealend Nederland niet zo goed gedraaid in de maand mei. Berekend over het gehele jaar zijn tot en met mei 206.506 auto's geregistreerd. Dat is een toename van 11,5 procent ten opzichte van 2017. Een plus die op 31 december resulteert in zo'n 430.000 nieuw verkochte auto's in 2018, verwachten de brancheorganisaties Bovag en RAI.

Polo-gekte
Wat de verkoop onder de verschillende merken betreft, deed Volkswagen het opnieuw goede zaken. Afgelopen maand verkocht het 4.381 nieuwe auto's waarvan het leeuwendeel een Up! of Polo betrof. Die laatste gaat sowieso als een malle, en laat concurrenten in de vorm van de eveneens nieuwe Fiesta maar al wat oudere Clio ver achter zich. Renault was de nummer twee van vorige maand en Opel en Peugeot vochten het tot op het laatste uit voor het brons. Opel trok uiteindelijk aan het langste eind. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10