zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep

 

1 juni 2018 - Mocht je het gemist hebben: het Fiat-Chrysler-concern heeft zonet haar ambities voor de komende 5 jaar bekendgemaakt. Veel aandacht gaat daarbij uit naar de wederopbouw van Alfa Romeo, zoals valt te lezen in een eerder artikel. Maar ook Maserati en Jeep krijgen een boost.

Te beginnen met Maserati. Het gaat de goede kant op met het merk. Maar om dat zo te houden moet er nu toch wel iets gebeuren. De Ghilbi en Quattroporte doen het niet onaardig en ook de Levante timmert lekker aan de weg, maar de Gran Turismo is hoogbejaard en snakt naar een opvolger.Vier jaar geleden dook die al op in de vorm van de Alfieri Concept, maar op een productiemodel is het nog altijd wachten. Ergens in de komende jaren zou het dan eindelijk zover zijn. Een specifiek introductiejaar voor de Alfieri, die als Coupé en Cabrio wordt uitgebracht, geeft Maserati niet op. Ook niet voor de gloednieuwe Ghibli en Quattroporte. Allemaal voor 2022 wordt in elk geval beloofd. En nu maar hopen dat het niet in de staart van deze tijdspanne zit.



Uitbreiding SUV-gamma
Misschien nog wel interessanter nieuws is dat Maserati haar zinnen heeft gezet op een SUV onder de Levante. Eentje die het leven van de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes GLC zuur moet maken. Saillant detail: de bestaande Maserati's zullen de laatste zijn voorzien van een dieselmotor. De volgende generatie lust enkel benzine en/of stroom.

Jeep
Dan Jeep. Ook die zegt de dieselmotor vaarwel ten gunste van elektrificatie. Tegen 2022 moet het productportfolio liefst 10 PHEV's en 4 EV's bevatten. Daarnaast heeft Jeep het doel om jaarlijks twee nieuwe modellen te lanceren. Zo kun je onder meer een mini-SUV verwachten die nog een klasse lager opereert dan de Renegade als zowel de compleet nieuwe generatie van die laatste.Nieuwe segmenten zal het 4x4-merk ook aanboren. Eentje hebben we er al genoemd met het 'kleintje', de overige twee zijn nog onbekend. Verder staan er zoal een nieuwe Cherokee en Grand Cherokee op stapel, plus enkele nieuwe koetsvarianten daarop. Vermoedelijk gaat het hier om SUC's, oftewel de Sport Utility Coupé en denkt daarbij in de richting van de Range Rover Velar. Als het aan Jeep ligt bij voorkeur voorzien van autonomie level 3. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10