zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

 

1 juni 2018 - Volvo heeft een nieuw topmodel binnen het leveringsgamma van haar vlaggenschip, de S90. Het gaat om de super-de-luxe S90L Excellence met verlengde wielbasis die oorspronkelijk voor de Chinese markt was bedoeld maar nu ook in ons land verkrijgbaar is. Verwacht vanzelfsprekend niet het koopje van de week.

Volvo presenteerde de S90 Excellence in het najaar van 2016 als het Zweedse antwoord op de sterke voorliefde van Chinezen voor auto's met een zo groot mogelijke wielbasis. Niet veel later werd bekend dat de super-de-luxe Volvo ook naar Europa zou worden gehaald, en hier is 'ie dan. In Nederland tegen een prijs van € 106.380,-. Veel geld, maar we schrijven bewust geen 'vanafprijs' omdat de auto aan opties nauwelijks nog iets te wensen overlaat. Oftewel, wie van vinken houdt, kan beter zijn gram elders halen.



Tien centimeter
De S90L Excellence is gebaseerd op een volledig uitgeruste Inscription-uitvoering van Volvo's vierdeurs vlaggenschip. De uitrusting is verder uitgebreid met een verstelbare voetensteun, uitklapbare tafeltjes, extra lederen afwerking en tablethouders aan de voorstoelen. De op comfort gerichte nappalederen stoelen met comforthoofdsteunen achterin zijn via een touchscreen afzonderlijk elektrisch te verstellen en voorzien van verwarming, ventilatie en massagefuncties.

Kristallen glazenset
De S90L Excellence is ook voorzien van extra geluidsisolatie, een tunnelconsole met gekoelde bergruimte, een groot en elektrisch bedienbaar glazen panoramadak, 4-zone airconditioning met touchscreen bediening en verlichte bekerhouders die te verwarmen én te koelen zijn. Kristallen glazen van de gerenommeerde Zweedse glasmaker Orrefors geven een extra luxe dimensie aan het super-de-luxe interieur. Verder herken je de opper-S90 aan de verchroomde B- en C-stijlen en Excellence-logo's op de achterklep en op de sierlijsten. De beschikbare kleuren zijn Magic Blue, Bright Silver, Osmium Grey, Onyx Black, Crystal White, Mussel Blue, Luminous Sand, Maple Brown en Pine Grey.

Eén aandrijflijn
De lijst aan beschikbare motoren is zowaar nog korter dan de optielijst. Sterker, er is slechts één aandrijflijn beschikaar, en wel de T8 Twin Engine. Met deze plug-in-hybride-krachtbron geniet de S90L Excellence van een vermogen van 390 pk, steevast gekoppeld aan vierwielaandrijving en een achttraps Geartronic-automaat. Afstanden tot 41 kilometer zijn volledig elektrisch af te leggen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10