zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Toekomstmuziek: autonome Land Rovers in het terrein

 

31 mei 2018 - 'Kijk, zonder handen!' Als het aan Land Rover ligt kunnen hun SUV's in de nabije toekomst niet alleen op de geplaveide paden maar ook daarbuiten geheel zelfstandig hun weg vinden.

Het ontwikkelen van een autonome auto die louter de stadsjungle moet kunnen overwinnen valt al niet mee. Laat staan eentje die zonder interventies van een bestuurder ook een ruig terrein heelhuids weet te trotseren. En toch gaan Land Rover dat proberen voor elkaar te boksen. De extra uitdaging die het Britse merk bij zichzelf oplegt is dat deze autonome auto's van eenzelfde niveau presenteren als de Discovery of Range op het onverharde. De naam van het project luidt Cortex en de Britten gooien er alvast £ 3,7 miljoen tegenaan, omgerekend ruim 4,3 miljoen euro.



Heel veel hocuspocus
Land Rover zal een nieuwe 5D-techniek gebruiken die akoestische, video-, radar-, lichtdetectie- en afstandswaarnemingsgegevens combineert met machine learning. Alle informatie wordt vervolgens in realtime verwerkt. De technologie zal worden aangescherpt via algoritmeontwikkeling, sensoroptimalisatie en fysieke tests op offroad-circuits in Engeland.Klinkt als heel veel hocuspocus, en hoewel Land Rover hulp krijgt van knappe koppen op de universiteit van Birmingham en experts van Myrtie Software, geeft het toe dat het nog jaren zal duren voor Cortex tot wasdom komt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10