zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Franse péage wederom hoger deze zomer

 

31 mei 2018 - De 'zwarte zaterdagen' mogen dan nog even op zich laten wachten gelukkig, vanaf begin juni verwacht Frankrijk dat de drukte op haar wegen geleidelijk zal toenemen. Men gaat immers al meer verspreid over de zomerweken op vakantie. Voor de Franse overheid een reden om nu alvast de prijsverhoging aan te kondigen omtrent de onvermijdelijke tol op haar snelwegen.

Wie de traditionele vakantietrip naar het zuiden aanvangt met de auto, zal deze zomer dus meer betalen. Veel voel je er niet van want de verhoging bedraagt tussen 0,3 en 0,4%. Desalniettemin, de zogeheten péage, zeker als je helemaal naar Spanje wil, was al kostbaar genoeg. Bovendien is ook alvast bekendgemaakt dat de snelwegtarieven ook in 2019 en 2020 met vergelijkbare stappen omhoog zullen gaan. Waar al die inkomsten voor bedoeld zijn? Voor extra onderhoud aan de wegen vanwege de toenemende verkeersdrukte, aldus de Fransen. Check dat eventjes voor ons, wil je.



Hoe verder en groter, hoe duurder
Het tolsysteem in Frankrijk is best ingewikkeld. De tarieven zijn (logischerwijs) onder meer afhankelijk van hoever je rijdt, maar ook welke route je neemt. Ga je over Luxemburg naar het zuiden, nabij Lyon of Albertville, dan betaal je , afhankelijk van de gekozen wegen, 35 euro of bijna het dubbele.Wie van Lille, via Parijs en Bordeaux naar de Spaanse grens reist, een veel langere reis, betaalt dan weer 87 euro. Is je auto met bijvoorbeeld een skibox of caravan hoger dan 2 meter, dan val je als combinatie in péagecategorie 2 en ben je over hetzelfde traject nog eens 50 euro meer verschuldigd. Tip: maak er een roadtrip van op de motor. Dat scheelt al gauw de helft ten opzichte van de auto die niets buiten het exterieur meezeult.Voor meer informatie en tarieven, op de website van de ANWB word je veel wijzer. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10