zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe zomer, nieuwe ronde voor tal van BMW's

 

30 mei 2018 - BMW heeft de zomer in de bol en maakt dat kenbaar door in één klap updates door te voeren bij diverse modellen en simultaan de X3 M40d naar voren te schuiven, een beresterke topdiesel.

We beginnen met de M40d. De X4 als zodanig ken je al, en nu is ook de X3 verkrijgbaar met deze zeer krachtige dieselmotor. Het geblazen zescilinderblok weet eveneens 326 pk te ontwikkelen, bij een koppel van liefst 680 Nm. Met accelereren heeft de X3 M40d dan ook geen enkele moeite: in 4,9 seconden staat er 100 km/h op de klok, tussensprints zullen met eenzelfde bevlieging worden afgewerkt en de topsnelheid ligt op 250 km/h. Maar alleen aangezien dan een elektronische begrenzer ingrijpt.BMW grijpt de introductie van de X3 M40d meteen aan om het gamma van de X4 ook van een extra dieseloptie te voorzien: de xDrive 30d, die je op de beurt al zou kunnen kennen van de X3. Ook hier gaat het om een zescilinder, maar dan met 265 pk en 620 Nm. De X4 spurt ermee in 5,8 seconden naar de honderd en als topsnelheid wordt 240 km/h opgegeven. Een begrenzer is dus niet nodig. Beide dieselmodellen zijn vanaf augustus leverbaar voor nog onbekende prijzen.



Partikelfilter
Technisch nieuws voor alle benzine- en plug-in-modellen van BMW is er in de vorm van een partikelfilter. Door deze vanaf volgende maand standaard toe te voegen op deze modellen nemen de Duitsers alvast een aanloopje naar de nieuwe, realistischere WLTP-verbruikcyclus, de meetmethode die de verouderde en beruchte NEDC binnenkort definitief zal aflossen. Eigenlijk is de verplichting van WLTP pas vanaf medio 2019, maar de meeste BMW's zijn daar dus nu al klaar voor.

Standaard Steptronic
Een andere update is dat de achttraps Steptronic-automaat voortaan standaard zal zijn op meerdere modellen. Van de 1- tot en met de 5-serie, en heus niet enkel bij de absolute topversies. Die eerste krijgt bovendien een nieuwe, speciale uitvoering: de hemelsblauwe 1-serie Edition Metropolitan.Over kleurtjes gesproken. Daarvan is het palet ook uitgebreid. Althans, bij de 5-, 6- en 7-serie. Zo is er de diepblauwe gloed, genaamd Frozen Marina Bay Blue, bekend van de nieuwste M5, alsook Frozen Dark Silver metallic. De 7-serie Individual is daarnaast te verkrijgen met nieuwe ledercombinaties en -kleuren, terwijl de recent gelanceerde i8 Roadster desgewenst is uit te rusten met een sportpakket die de sportieve lijnen nog wat meer accentueren. Tot slot is er BMW Wireless Charging voor de 530e iPerformance, een welkome noviteit die BMW gisteren al met trots de wereld instuurde.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10