zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW pakt primeur met draadloos opladen

 

29 mei 2018 - De op een na grootste wens van veel EV-rijders is eindelijk beschikbaar: het draadloos kunnen opladen van hun elektrische auto. Vereiste is wel dat ze BMW gaan rijden, dat de primeur heeft.

Wens nummer één van zowat iedere EV-rijder is natuurlijk een veel grotere actieradius dan de 200 à  250 kilometer die de gemiddelde elektrische auto nu biedt. Bij de nieuwste generatie EV's begint het er al meer op te lijken, en de volgende hoop is gevestigd op meer technisch gemak om de accu's telkens weer vol te krijgen voor de volgende rit. Elke keer de stekker insteken en hem er bij het vertrek weer uithalen is namelijk zo'n gedoe. Een draadloos laadsysteem kan dat verhelpen. BMW is de eerste fabrikant die zo'n draadloos oplaadsysteem beschikbaar stelt, en wel op de 530e iPerformance. Geen EV zowaar, maar een plug-in hybride.



Grondstation
Het systeem maakt gebruik van een grondstation dat je in je garage of op je oprijlaan legt. Onderaan de auto zit een ontvanger. Het enige wat je hoeft te doen is boven het grondstation parkeren en de accu's van de 530e iPerformance zijn weer vol na zo'n 3,5 uur inductieladen.

Nederland voorin de rij
BMW levert het draadloze oplaadsysteem vanaf juli. Duitsland krijgt voorrang, maar al snel zal het ook verkrijgbaar zijn in de VS, Groot-Brittannië, Japan en China. Ook Nederland staat voorin de rij, aldus BMW. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10