zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bugatti Chiron tikt de 100 aan

 

25 mei 2018 - Zou het een normale auto zijn, dan maalde niemand om het 100ste exemplaar. Misschien bij de 100.000ste, maar zelfs dan veelal niet eens. Pas wanneer er eentje 'miljonair' wordt gaan de handen op elkaar. Maar de Bugatti Chiron is geen normale auto...

Auto's met een aanschafprijs van miljoenen euro's zijn er tegenwoordig genoeg. Dit gecombineerd met een vermogen dat ruimschoots de 1.000 pk overstijgt is ook niet zo uniek meer. Echter van die auto's bedraagt de beoogde oplage geen honderden exemplaren. Niet eens tientallen, maar hooguit een hand vol, maximaal twee. Bugatti is daarentegen voornemens liefst 500 exemplaren van de Chiron te slijten. Een zeer ambitieuze zaak wanneer een auto omringt wordt door zulke astronomische cijfers. Niettemin zijn de eerste 100 reeds een feit. En daar mag best voor geapplaudisseerd worden.



Mat
Bugatti laat weten dat de 100ste Chiron " zoals de meeste exemplaren die het atelier in het Franse Molsheim verlaten " nog een stuk kostbaarder is dan de laagst mogelijke stukprijs. Bijna 3 miljoen euro kost het betreffende exemplaar, de eerste ooit die volledig is afgewerkt in een matte finish. Geen lak, maar een soort vernis die over het carbon is gespoten. Het donkerblauw contrasteert met rode accenten en een rood interieur. Wie de gelukkige is? Een klant in het Midden-Oosten.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10