zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

 

25 mei 2018 - Hoewel gepresenteerd in het verre Sjanghai, is van meet af aan door Citroën kenbaar gemaakt dat de C5 Aircross is ontwikkeld als zogenoemde 'wereldauto'. En ja hoor, een jaar na het primaire debuut is dit de versie voor de Europese markten.

Veel wisten we al over de nieuwe, grote SUV van de Fransen. Het typische Citroën-design bijvoorbeeld, tjokvol tierelantijntjes en spraakmakende details. Zowel vanbuiten als -binnen. De Europese C5 Aircross is wat dat betreft identieke aan de versie voor andere wereldmarkten. Idem qua maatvoering. De lengte bedraagt nog steeds 4,5 meter, bij een breedte en hoogte van respectievelijk 1,84 en 1,67 meter. Soortgenoten als de Renault Kadjar en Opel Grandland X zijn hiermee gewaarschuwd. Over die laatste gesproken, alsook de Peugeot 3008: de C5 Aircross deelt dezelfde technische basis.De bagageruimte van de C5 Aircross heeft dan weer een inhoud van 580 tot 720 liter, afhankelijk van de positie van verschuifbare achterbank (15 cm), voorzien van drie afzonderlijk te verschuiven stoelen. Klap het trio neer en er ontstaat ruim 1.600 liter aan laadvolume.



Omvangrijk personalisatieprogramma
Wanneer de C5 Aircross later dit jaar bij de dealer te koop is, kun je de SUV naar hartenlust eigen maken. Er zijn zoveel combinaties tussen kleurtjes, versiersels en accessoires te maken dat er in principe geen twee dezelfde C5's Aircross hoeven rondrijden.De koets is in 7 kleuren verkrijgbaar: Polar White, Perla Nera Black, Platinum Grey, Volcano Red, Tijuca Blue, Pearl White en Cumulus Grey. Indien gewenst kan het dak afzonderlijk uitgevoerd worden in Perla Nera Black. Daarnaast zijn er drie kleurpakketten beschikbaar: zilver, wit en rood. En ook het interieur en meubilair zijn vergaand te personaliseren.

Motorpalet
Vooralsnog zijn voor ons land twee benzinemotoren (130 pk en 180 pk, gekoppeld aan een automaat) en evenveel diesels (130 of 160 pk) verkrijgbaar. Exacte motorisaties en specificaties voor de Nederlandse markt volgen bij het naderen van het showroomdebuut. De levering zal nog voor het aanbreken van 2019 op gang komen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10