zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

 

23 mei 2018 - Bij tijd en wijle trekt Ferrari een exotische one-off uit de hoge hoed die in opdracht van een vermogende klant is gebouwd (meestal op een bestaande basis). Dit is de nieuwste, genaamd Ferrari SP38.

Bijna alle recente one-offs die uit Ferrari's maatwerkatelier Special Project rollen krijgen de letters 'SP' opgespeld. Zo waren er eerder de SP12 EC voor zanger Eric Clapton, de SP 275 RW Competizione en SP America. De Ferrari F12 TRS vormde hierop een uitzondering, maar die is wel, net als de andere SP's, gestoeld op een bestaande Ferrari. De Ferrari SP38 heeft de 488 GTB als donor.



Trekjes van F40
Wie de eigenaar is van de SP38 is niet bekend. Wel dat hij (of zij) een fervent Ferrari-verzamelaar is en in het bijzonder een zwak heeft voor de legendarische F40. Iets dat je terug zou moeten zien in het design van de SP38, zoals de motorkap met gelaagde 'kieuwen' en een neuspartij die dieper wegsteekt. Speciale aandacht ging ook uit naar de koplampen. De designwens daarvoor was om ze zo klein en smal mogelijk te houden om de SP38 zo een extra agressieve look mee te geven.

Villa d'Este
Aan de krachtcentrale is overigens niet gesleuteld; die is krek eender aan de 3.9 liter V8-biturbo van de 488 GTB. Oftewel, de SP38 beschikt over een vermogen van 670 pk en 760 Nm. Wil je het beresterk blok in het echt horen achterin de Ferrari SP38, zorg dan dat je op de genodigdenlijst staat van het Concorso d'Eleganza Villa d'Este aankomend weekend.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10