zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

 

17 mei 2018 - Deelt Volkswagen hiermee een extra sneer uit richting Tesla in het bijzonder? Want terwijl die laatste zowat al haar kredieten aan het verspelen is, bestelt de Duitse gigant zomaar eventjes € 40 miljard aan batterijen, de totale marktwaarde van Tesla op de beurs.

Tesla wordt van alle kanten aangevallen. En de problemen die het heeft rond de productie van de Model 3 en het wegebben van vertrouwen bij investeerders is allicht niet eens de grootste dreiging. Dat is het oprukken van de concurrentie. Zeer machtige en bovendien steenrijke concurrentie die als geen ander weet waar het Amerikaanse EV-merk mee kampt, omdat ze al menig keren met hetzelfde bijltje hebben gehakt en daar zowaar sterker uit wisten gekomen. Ook Tesla heeft dat vooruitzicht, maar tot dusver lijkt een gevestigde en geoliede onderneming als Volkswagen over de beste kaarten te beschikken.



Grootheidswaanzin?
Volkswagen wil, zoals het merk met de regelmaat van de klok aanhaalt, een voortrekkersrol spelen in de elektrificatie. Het wil na het dieselschandaal (over een 'bijltje' gesproken"¦) kiezen voor de vlucht vooruit. Tegen 2025 wil Volkswagen elk jaar drie miljoen elektrische auto's verkopen. Een megalomaan aantal in vergelijking met de piepkleine EV-markt vandaag, en het dertigvoudige(!) van Tesla's totale jaarproductie in 2017. Realistisch? Zeg het maar. Het zou niet de eerste keer zijn dat Volkswagen vriend en vijand weet te verrassen.Hoe groots de plannen zijn, mag blijken uit de bestellingen die de aankoopdienst van het Duitse concern aan het rondstrooien is. Volkswagen tekende onlangs aankoopcontracten voor batterijen voor elektrische auto's ter waarde van zo maar eventjes € 40 miljard. Voor dat bedrag had Volkswagen ook heel Tesla kunnen kopen!

Audi daadwerkelijk haantje de voorste
Hoewel Volkswagen luidt de trom van de elektrische auto luidt, is het Audi dat de spits afbijt met de e-tron, een vol-elektrische SUV in de topklasse. Volgend jaar komt Porsche met de Mission E en daarop volgt pas de lancering van Volkswagen's I.D.-offensief, waarvan de Neo de aftrapt verzorgd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10