zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

 

15 mei 2018 - Kleef ergens 'made in China' op, en bij menigeen fronzen spontaan de wenkbrauwen en krullen de tenen. Uit negativiteit! Volgens Volvo heerst dit nog altijd aanwezige denkbeeld eerder uit naïviteit. Het merk, dat sinds 2014 auto's in China van de band laat rollen, beweert zelfs dat de productie aldaar beter is dan hier in Europa.

Een hogere kwaliteit dan auto's gebouwd in Europa, hoe dan?! Volgens Robin Page, sinds een jaar nu Senior Vice President bij Volvo Design, omdat de Europese fabrieken sterker geautomatiseerd zijn. 'In China zijn er meer mensenarmen en -handen gemoeid bij de productie van auto's, waardoor er kleinere toleranties gerealiseerd kunnen worden. Bovendien zijn de fabrieksarbeiders beter dan robots in staat te anticiperen in veranderingen binnen het productieproces. Opmerkelijk wel, want nét dat werd ooit als absoluut voordeel van automatisering naar voor geschoven.



Meer uit China
Het verschil in assemblagekwaliteit is evenwel niet significant, maar wel degelijk merkbaar, zegt Page. Volvo en eigenaar Geely zullen dan ook in de toekomst meer modellen op Chinese bodem laten bouwen voor exportmarkten. Onder meer de auto's van het nieuwe (online) merk Lynk&Co en de elektrische Volvo's staan er op de planning. Op de S90 en V90, Volvo's vlaggenschepen, ook voor de Europese markt, kleven al 'made in China'.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10