zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

 

8 mei 2018 - Rolls-Royce telt af naar de allereerste SUV in haar lange, rijke geschiedenis. Z'n naam? Cullinan. Z'n design? Bonkig en hoekig, zoals het een echte 'Roller' betaamd. Maar wil je heel precies weten hoe de Cullinan tot stand is gekomen? Kijk dan vanaf vandaag naar de documentaire 'The Final Challenge' die National Geographic in samenwerking met Rolls-Royce maakte de afgelopen drie jaar, gedurende de ontwikkeling van de mastodont.

Update " Hè hè, eindelijk heeft de Rolls-Royce Cullinan, de eerste SUV in de historie van het prestigemerk, een datum. En die volgt al snel. Op 10 mei gaat het doek ervan af. Op Hemelvaartsdag dus. Zou dit een teken aan de wand zijn"¦



Herkenbaar uit duizenden
Niet eerder is het zwaarlijvige design van de Cullinan zo blootgelegd als op de foto die Rolls-Royce nu zelf de wereld instuurt. Ja, er zit nog camouflage op de carrosseriepanelen, maar dat is eigenlijk slechts een formaliteit en " met een beetje inlevingsvermogen " prima weg te denken.Een Rolls-Royce herkenbaar uit duizenden, hoewel daar het front nog het meest voor zorgt. De grote, grimmende grille met de vele horizontale lamellen, geflankeerd door relatief kleine koplampunits en natuurlijk de 'Spirit of Ecstasy' pontificaal voorop de neus. Rolls zou Royce niet zijn als we juist haar over het zouden zien, hoe petieterig de fameuze dame ook lijkt in vergelijk met het paleiselijke koetswerk.

Docu 'the making of'
Later dit jaar zal de Cullinan officieel aan de wereld worden voorgesteld. Echter voor het zover is neemt Rolls-Royce natuurlijk eerst een aanloop. Geheid via nog meer teasers, allerhande plaagstootjes en plukjes interessante informatie over bijvoorbeeld de ongekende weelde aan boord en de verbluffende prestaties.Maar bovenal aan de hand van een speciaal gemaakte documentaire 'The Final Challenge' krijgt de geïnteresseerde een diepgaand kijkje in de keuken van de Cullinan. Van het neerpennen van de eerste koetslijn tot aan de uitdagende praktijktests die de SUV heeft moeten ondergaan om 'de nieuwe beste ter wereld SUV te worden'.

De wereld rond
Met name op de verschillende testlocaties hebben National Geographic en co-host van deze 'making of'-docu, de fervent avonturier Cory Richards, de focus gelegd de afgelopen drie jaar. Zo zijn onder meer de Scottish Reliability Trials met de Cullinan alsook de Londen-naar-Edinburgh-route aangedaan, daar waar Rolls-Royce zich ruim een eeuw geleden voor het eerst liet gelden als topklasse-automerk. Ook de schitterende, maar bij vlagen venijnige Alpenregio is bezocht om alvast aan te tonen waartoe een Rolls-Royce in staat kan zijn. Net als de snikhete woestenij van het Midden-Oosten en de ruigste binnenlanden van de Verenigde Staten. Zien? The Rolls-Royce Cullinan's Final Challenge is te bekijken via www.nationalgeographic.com/rollsroycecullinan, het Youtube-kanaal van Rolls-Royce, alsook op de website van het merk.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10