zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

 

4 mei 2018 - Wat was 'ie lekker hè, de Golf GTI Clubsport S? Misschien wel iets te sensationeel en snel, waardoor de positie van de Golf R, normaliter de à¼ber-Golf, in het gedrang kwam. Het heeft Volkswagen niet weerhouden wederom met een bloedsnelle Golf GTI op de proppen te komen. Maar zo bont als de Clubsport S wordt het (net) niet.

De Volkswagen was al beschikbaar in meerdere uitvoeringen en vermogenafgiftes, waarvan de Clubsport en nog hetere Clubsport S slechts tijdelijk leverbaar zijn geweest. Momenteel is de 245 pk sterke GTI Performance weer de sterkste en snelste Golf. Echter daar komt binnenkort wederom verandering in met de Golf GTI TCR, de straatversie van de racer waarmee de Duitsers deelnemen in het gelijknamige kampioenschap.



Wà¶rthersee
Volkswagen zal officieel het doek trekken van de GTI TCR op het jaarlijks terugkerende GTI Treffen in Wà¶rthersee. Volgende week trapt dit event voor GTI-liefhebbers af, maar nu al valt er te watertanden bij de specificaties van de aanstormende Golf GTI.290 pk zal de straatversie van de Golf TCR leveren. Een vermogen dat vrijkomt vanaf 5.000 tpm. Het niet nader genoemde koppel is al van kracht vanaf 1.600 tpm en dat blijft zo tot 4.300 tpm. Daarna zal het afzwakken. Niettemin haalt de Golf GTI TCR hiermee een top van liefst 264 km/h (geen begrenzer!), waarmee 'ie slechts 1 km/h minder hard kan dan de snelste Golf GTI ooit gebouwd, de Clubsport S.

Eind 2018 te koop
Of er (ook) op de Golf TCR een gelimiteerde oplage rust is niet duidelijk. Wel dat het model eind 2018 in de verkoop gaat en standaard gekoppeld zal zijn aan een DSG-transmissie met dubbele koppeling, rolt op exclusieve wielen en een sperdifferentieel tussen de voorwielen heeft om het motorgeweld in goede banen te leiden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10