zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vol-elektrische Kia Niro EV staat al bij de dealer

 

4 mei 2018 - Begin dit jaar stond 'ie nog als concept op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, nu blijkt de Kia Niro EV al te koop te zijn bij de dealer.

Al van meet af aan heeft Kia aangekondigd dat de Niro louter verkrijgbaar zal worden met een drietal 'groene' aandrijflijnen: een hybride, als plug-in hybride en een volledig elektrische versie. De eerste twee versies zijn reeds enige tijd te koop, de laatste werd onlangs als conceptcar gepresenteerd op de CES, 's werelds grootste en belangrijkste beurs op het gebied van allerhande elektronica en gadgets. Een productiemodel hadden we pas veel later verwacht. De Zuid-Koreanen hebben de Niro EV echter al klaar voor de handel, zo blijkt nu.



Twee uitvoeringen
Voor wie het nog niet wist: de Niro EV is het zusje van de tevens zopas onthulde Hyundai Kona Electric. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de specificaties vergelijkbaar zijn dan wel identiek. Volledige duidelijkheid daarover is er nog niet.Niettemin, naar verluidt is (ook) de Kia Niro EV verkrijgbaar met twee batterijversies: de één 39,2 kWh sterk, de ander 64 kWh. Volgens de WLTP-cyclus zou die laatste zomaar eventjes 470 kilometer kunnen te bereiken op een vol accupakket, wat in de praktijk neerkomt op zo'n 400 tot 440 kilometer bij een rustige rijstijl en zonnige weer. Niet slecht, toch? Voor de lichtste uitvoering is een actieradius van circa 300 kilometer beloofd.

En de Stonic dan?
Dat is een goede en begrijpelijke vraag. Van nature vindt de iets compactere Kia Stonic immers haar technische evenknie in de Hyundai Kona en niet de Niro (die z'n genen deelt met de Ioniq van Hyundai). Het lijkt zodoende vrij makkelijk voor Kia om ook een elektrische versie van de Stonic op de markt te brengen. Zekerheid op diens komst is er niet, maar uitgesloten wordt 'ie ook niet. Kia kan elk moment met officiële details over de Niro EV naar buiten komen. Hopelijk daaronder ook de prijzen en het lanceringsmoment bij de Europese dealers. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10