zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Subaru geeft gesjoemel met verbruikcijfers toe

 

3 mei 2018 - Het gesjoemel met verbruik- en uitstootcijfers binnen de auto-industrie is welhaast vergelijkbaar met doping binnen het wielrennen. Nadat de waarheid boven tafel is gekomen vangt de hoogste boom de meeste wind en is de publiekelijke pineut, maar stilletjes blijken er veel meerder valsspelers te zijn. Na Volkswagen en Mitsubishi, alsook Opel en Suzuki, is ook Subaru betrapt op het naar eigen hand zetten van verbruikcijfers.

Natuurlijk is Volkswagen niet de enige autofabrikant geweest die heeft lopen sjoemelen met verbruik- en uitstootcijfers. Net als Lance Armstrong in de wielerwereld. Maar de twee giganten in hun eigen specialisme krijgen wel de volle wind van voren, terwijl andere sjoemelaars er tamelijk bekaaid van afkwamen en er vervolgens zelden tot nooit weer over is gesproken. Door pers en publiek. Benieuwd zijn we hoe het Subaru zal vergaan.



Japanse automerken onder de loep
Terwijl er in Europa nog talrijke onderzoeken lopen en er al veel vingers werden gewezen, zijn nog geen andere automerken binnen de Volkswagen Groep betrapt. In Japan echter, is het een ander verhaal. Mitsubishi moest daar eerder al toegeven dat het op grote schaal gegevens over uitstoot en verbruik had gemanipuleerd.Nadat ook bij Nissan grote onregelmatigheden, en dan specifiek in het uitvoeren van controles voor de Japanse markt, werden vastgesteld, verplichtte de lokale overheid de automerken hun interne processen te controleren. Subaru, waarvan Toyota de grootste aandeelhouder is, gaf eerder al aan dat het onderzoek onregelmatigheden blootlegde.

Goochelen met cijfers
Naast de eerder aangekondigde problemen met de kwaliteitsinspecties, wat een hoofdzakelijk administratieve aangelegenheid is, erkent Subaru nu ook geknoei met verbruik- en uitstootcijfers.Testresultaten werden door de medewerkers in de fabriek systematisch aangepast om minder variaties te vertonen. Sinds 2012 gebeurde dat meer dan 900 keer. Het relatief kleine Japanse merk meldt in de pers echter dat het vermoed dat de praktijk al sinds 2002 bestaat. Bewijzen hiervoor zijn er niet, want er zijn slechts gegevens tot 2012. Wel geeft Subaru ruiterlijk toe dat haar inspecteurs en hun directe oversten wellicht van de sjoemelpraktijken op de hoogte waren, maar dat er geen enkele indicatie is dat het hogere management van de manipulaties wist.

Spijt
Uiteraard 'betreurt' Subaru de ontdekking en de fabrikant zegt dan ook zo snel mogelijk maatregelen te treffen om te voorkomen dat het weer gebeurd. Welke maatregelen dat zijn en of Subaru een boete opgelegd krijgt is onduidelijk.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10