zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Eerste technische specificaties nieuwe BMW 8-serie

 

26 april 2018 - Helaas, pindakaas. Een onthulling is nog altijd geen feit. Maar BMW heeft wel de eerste technische specificaties van de nieuwe 8-serie vrijgegeven. Van de M850 xDrive Coupé.

Zelden was de aanloop naar een nieuw model zo lang en de marketingcampagne eromheen zo groot als rond de nieuwe BMW 8-serie. In allerlei carrosserievormen, (concept)versies en poses heeft de 8-serie de revue al gepaseerd, maar op een officiële onthulling is het nog altijd wachten. Nu maar hopen dat geduld een schone zaak betreft"¦



V8-biturbo
Eén ding is in elk geval zeker nu: de nieuwe 8-serie komt er met een dubbel geblazen achtcilinder. Dit model gaat als M850 xDrive door het leven en daarmee is duidelijk dat vierwielaandrijving van de partij is. Geen overbodige luxe allicht, want de V8-biturbo kan een vermogen ontwikkelen van 530 pk bij een koppel van 750 Nm. Dat zijn cijfers die normaliter bij een echt M-model horen, maar die M8 moet toch echt nog volgen. Dat belooft alvast wat!

Serieuze sportcoupé
Tevens koppelt BMW de beresterke achtcilinder aan een Steptronic-automaat met acht verzetten. Tussen de achterwielen bevindt zich een differentieel om de aandrijfkrachten zo optimaal mogelijk te verdelen en uitademen doet de M850 via een sportuitlaatsysteem.Verder beschikt het model over adaptieve dempers met actieve rolstabilisatie voor minimaal overhellen in bochten, divere rijmodi en progressieve Integral Active Steering voor actie-reactie-commando's via het stuurwiel. Kortom, de nieuwe 8-serie wordt een serieuze sportcoupé dan wel Gran Tursimo.

Stoeien met bandenmaten
Een van de belangrijkste betrokkenen bij de ontwikkeling van de BMW 8-serie is Jos van As, de Nederlandse onderstel-goeroe bij het Beierse merk. Hij heeft het volgende te zeggen over zijn jongste geesteskind: 'De nieuwe 8-serie Coupé wordt geleverd met voor en achter verschillende bandenmaten. Met de bredere achterbanden konden we de sportieve handling naar een hoger niveau tillen bij het afstellen van de wielophanging.'Ook de hogere camberwaarden voor alle wielen en specifieke elastokinematische aanpassingen resulteren in uitzonderlijk hoge bochtsnelheden voorafgaand aan de interventie van de elektronica. Indien gewenst, kun je zelfs op het circuit rijden met DSC ingeschakeld.'Nog voor het einde van het jaar start de verkoop van de nieuwe BMW 8-serie Coupé. De Cabriolet en vierdeurs Gran Coupé volgen later, evenals de M8-versies daarvan. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10