zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

 

25 april 2018 - BMW had al aangekondigd dat er voortaan van elke nieuw model een geëlektrificeerde variant zal verschijnen. Vandaag maken we kennis met de volledige elektrsiche iX3 die in 2020 als productiemodel te koop zal zijn.

Vooralsnog gaan het om een conceptversie, maar dat is slechts formaliteit. Dit wordt tevens bevestigd door het feit dat de BMW Concept iX3 een behoorlijk productierijpe indruk maakt. Althans, van buiten. Interieurbeelden zijn er namelijk niet.



Wat kunnen we verwachten?
Van het productiemodel? Wel, een amper aangepast uiterlijk, denken wij. En dat betekent dus dat ook de elektrische X3 een behoorlijk dichtgetimmerd front meekrijgt, een nogal stompe bumperpartij, maar ook de blauwe ornamenten om extra te benadrukken dat het hier om een afwijkende versie gaat. De blauwe accentkleur, iBlue genaamd, kennen we immers ook van de i8 en i3. Of de futuristisch gestileerde wielen ook het productiestadium halen, durven we niet te zeggen. Zou zeker gaaf zijn.

En onder de kap?
Daar tref je " bij de Concept iX3 " de vijfde generatie van BMW's eDrive-technologie. Bij deze aandrijflijn zijn de elektromotor, de transmissie en de aandrijfelektronica samengevoegd in één unit. Het voordeel hiervan is een eenvoudigere integratie in de auto, aldus BMW. Ook zijn de batterijen krachtiger dan voorheen. Het resultaat van deze verdere doorontwikkeling is 270 elektrische peekaa's die voeding krijgen van een 70 kWh sterk accupakket. Dat die laatste een serieuze afgifte is blijkt ook wel uit de beloofde actieradius; die luidt namelijk een adequate 400 kilometer. Dit volgens de gemoderniseerde WLTP-cyclus die het praktijkverbruik beter benadert. Zijn de accu's leeg, dan volstaat 30 minuten aan de speciaal ontwikkelde, 150 kW sterke Charging Control Unit om de BMW Concept iX3 'vol te gooien'. Hoe lang het opladen duurt aan het reguliere stroomnetwerk of snellader is niet bekend.

Pas het begin
Zoals gezegd heeft BMW het plan in 2020 een productiemodel van de iX3 op de markt te brengen. En dat is pas het begin van het electro-offensief van het Beierse merk. Tegen het jaar 2025 moeten er liefst 12 EV's in de showroom van de BMW-dealer staan.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10