zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

 

20 april 2018 - De gemiddelde Aziaat is 1,65 meter. De doorsnee Europeaan torent daar al gauw 15 centimeter bovenuit. En dan hebben we nog over het mannelijke geslacht. Vrouwelijke Aziaten mogen zich al relatief lang prijzen als ze boven de anderhalve meter uitstijgen. Maar o wee als je als (Westerse) autofabrikant ze louter kleine auto's voorschotelt"¦ Iets dat Citroën heeft begrepen met de nieuwe C4 Aircross.

Nou ja, nieuw"¦? De nu gepresenteerde C4 Aircross is eigenlijk niets minder dan de C3 Aircross die al een tijdje bij de Europese dealers staat. Wel meer, want ten opzichte van die laatste is de wielbasis met 6 centimeter verlengd en de totale koets zelfs 12 centimeter. Want hoe klein van stuk ook, zo hebben de Chinezen het graag. Auto's kunnen hun niet lang genoeg zijn. Ja, jij denkt nu waarschijnlijk hetzelfde als wij: dit riekt naar compensatiegedrag.



Airbumps
De C4 Aircross, die zoals gezegd het design en de onderhuidse techniek van de gelijknamige, Europese C3 overneemt, meet door het extra plaatwerk 4,27 meter in lengte. Ook het glazen panoramadak is een tikkeltje groter uitgevoerd. Saillant detail zijn de stootkussens rondom de carrosserie van de C4 Aircross. In Europa is Citroen hier namelijk al snel weer van afgestapt. Zelfs de C4 Cactus, die ermee debuteerde, heeft ze al niet meer.

Ali
Zoals je inmiddels wel in de gaten hebt is de C4 Aircross voorbehouden aan de Chinese markt. De kekke SUV zal van de band rollen in Wuhan, maar beschikt wel over dezelfde rij- en veiligheidfeatures als de C3 Aircross. Het infotainmentsysteem is dan weer volledig nieuw en van Chinees fabricaat. Een primeur, en je raadt allicht nooit welke ontwikkelaar erachter zit. Alibaba, jawel.De webwinkelgigant (waar in Europa nog weleens denigrerend of flauw over wordt gedaan) ging hiervoor een coà¶peratie aan met SAIC Motor Corporation Limited. AliOS heet het systeem. Of de C4 Aircross hierdoor ook te bestellen is bij de webwinkel van Alibaba of het meer op de consument gerichte AliExpress is onbekend. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10