zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Groep verandert per direct van CEO

 

13 april 2018 - De Volkswagen Groep heeft per direct een nieuwe CEO. Matthias Mà¼ller maakt met onmiddellijke ingang plaats voor Herbert Diess, die hiervoor de scepter zwaaide over enkel het merk Volkswagen. De verandering is onderdeel van een grotere reorganisatie aan de top van het Duitse autoconcern.

In de Duitse media werd al gespeculeerd dat Diess tot opvolger van Mà¼ller zou worden benoemd. Sinds het uitkomen van het grootscheepse dieselschandaal, dat de Volkswagen miljarden kostte, is het bedrijf er alles aan gelegen de structuur van het bedrijf te veranderen. Eerder ging het management al op de schop. Daarbij kregen regiomanagers en de afzonderlijke merken die onder de Volkswagen-vlag opereren meer verantwoordelijkheid.



Drie zware jaren
De 64-jarige Matthias Mà¼ller wordt in een verklaring bedankt voor zijn toewijding in de afgelopen jaren. Mà¼ller was eerder topman van Porsche. Hij kwam vervolgens in 2015 aan het roer te staan van de ganse autogroep toen zijn voorganger Martin Winterkorn het veld moest ruimen vanwege het gesjoemel met de uitstoot van dieselauto's.Wat Mà¼ller nu gaat doen, is niet bekend. Z'n contract bij Volkswagen liep nog tot 2020. Op een houtje bijten hoeft hij in elk geval niet. Over 2017 incasseerde Mà¼ller immers nog ruim 10 miljoen euro voor zijn rol als CEO, en de Duitse pers meldt dat Volkswagen hem gewoon doorbetaald ondanks zijn acute vertrek. In totaal casht Mà¼ller daardoor nog eens 30 miljoen euro op. Goed genoeg om, zo becijferde de krant Bild Zeitung, elke dag 3.600 euro op te strijken aan rente alleen. Diess op zijn beurt is 59 jaar, geboren in Mà¼nchen, maar heeft de Oostenrijkse nationaliteit. Hij werkte voor hij in 2014 overstapte naar Volkswagen bij BMW, waar hij bekend stond als iemand die flinke besparingen doorvoerde en die een grote fan was van elektrische auto's. Dat laatste is precies waar hij zich komende jaren veel op zal moeten richten.

Vitaal belang
Volkswagen hoopt met Diess als nieuwe topman beter te kunnen aanhaken bij alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de auto-industrie en tegelijk het bedrijfsimago verder op te vijzelen. 'Het is van vitaal belang voor Volkswagen om de vaart erin te zetten en een niet te missen voet aan de grond te krijgen op het gebied van e-mobility, digitalisering van auto's en transport en andere nieuwe mobiliteitsdiensten', zo zegt Diess er zelf over.M


eer wijzigingen
Naast het wisselen van de wacht aan de absolute top, voert Volkswagen nog meerdere wijzigingen door. Zo stapt ook de directeur personeelszaken op uit de raad van bestuur. Daarnaast krijgt de huidige topman van Porsche,Oliver Blume, voortaan een plek in het hoogste bestuur van de Volkswagen Groep. Daarnaast is aangekondigd dat er voorbereidingen worden getroffen om de vrachtwagen- en busdivisie van het concern zelfstandig naar de beurs te brengen. Onlangs was al duidelijk dat Volkswagen voor dat onderdeel de opties aan het onderzoeken was.Bron: ANP/Autowereld.comKijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĂ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10