zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Paniek! Er is een tekort aan alcantara

 

10 april 2018 - Het voelt een beetje aan als de achterzijde van een stuk leer. Toch gaat wel degelijk om een artificieel product. We doelen hiermee op de ietwat donzige aanvoelende stof, genaamd alcantara. Vooral fabrikanten van supercars zijn gecharmeerd van deze kunstmatige stof, maar nu is er een probleem. Alcantara Spa, het Italiaanse bedrijf dat als enige instaat voor de productie van het gelijknamige materiaal, kan de stijgende vraag niet bijbenen.

Alcantara Spa produceert sinds 1972 de stof alcantara (dat door menigeen als luxer wordt gezien dan leer) en kende eigenlijk meteen een voortvarende start. Maar na een dip gedurende de laatste economische crisis is het pas echt hard gegaan met het bedrijf. De laatste jaren ziet Alcantara Spa elk jaar z'n omzet verbeteren met ruim 15 procent. Het succes leunt grotendeels op de vraag van luxe-automerken; zij kunnen maar geen genoeg krijgen van de zachte stoffering.De Italianen zijn blij met de hierdoor ontstane werkgelegenheid en jaarlijkse omzet van 230 miljoen dollar, maar lopen nu ook tegen een keerzijde aan, namelijk het niet aankunnen van de grote vraag. Alcantara Spa moet momenteel 20 procent van z'n nieuwe klanten weigeren.



Maatregelen
Om de honger naar alcantara te kunnen stillen, zal er liefst 300 miljoen dollar worden geïnvesteerd in het verdubbelen van de productie in de komende 5 jaar. Tegelijk verwacht Alcantara dat de jaarlijkse omzet hiermee zal stijgen tot ruim 350 miljoen dollar. Meteen zullen er zo'n 200 nieuwe vacatures uitgeschreven worden om het personeelsbestand te kunnen laten groeien naar achthonderd man. Momenteel werken er bij Alcantara Spa zo'n 600 mensen die de klok rond werken om merken als Lamborghini, Koenigsegg en Porsche geen peentjes te laten zweten.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10