zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Een blik over een TDI-kerkhof van Volkswagen in de VS

 

30 maart 2018 - Honderdduizenden diesels kocht Volkswagen terug in Amerika. Waar laat je die? Nou, op bijna 40 locaties verspreid over het land van Uncle Sam. En afgaande op de luchtfoto's van zo'n kerkhof aan frauduleuze TDI's, aan de rand van de woestijn, ziet het er niet naar uit dat de Duitse gigant de auto's snel nieuw leven inblaast.

Zo'n 6 miljard euro armer en tegen de 350.000 TDI's rijker; dat is Volkswagen na het dieselschandaal waarmee het vooral in Amerika kampt. Slechts een gering percentage op de totale jaarproductie van het Duitse autoconcern, maar genoeg om er niet zomaar één grote centrale parkeerplek voor te vinden. Bovendien komen er nog meer bij, meldt persbureau Reuters. Wanneer het einde van 2019 nadert zal Volkswagen circa een half miljard diesels voorzien van sjoemelsoftware hebben teruggekocht van eigenaren.



Grotendeels o


pknappers

De foto's hieronder, ook afkomstig van Reuters, tonen beelden van de (tijdelijke) parkeerplaats in de Californische woestijn nabij Victorville. Duizenden TDI's staan onder andere daar te wachten op een nieuwe eigenaar, nadat Volkswagen ze heeft aangepast. Want dat doen de Duitsers wel degelijk. Zo zijn reeds 13.000 diesels weer door de keuring gekomen en doorverkocht. Maar niet allemaal komen ze in aanmerking voor een tweede leven, zo blijkt. Tegen de 30.000 exemplaren zijn al voor de eeuwigheid vernietigd. Best treurig en nogal zonde, maar of Volkswagen er nu echt wakker van ligt"¦? Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10