zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

 

29 maart 2018 - Alsof Maserati lucht had gekregen van de F-Pace SVR. De Italianen hebben namelijk een pasklaar antwoord op de gisteren onthulde supersport-SUV van Jaguar. Eveneens voorzien van een beresterke V8, maar met een naam die veel lekkerder bekt.

SVR versus Trofeo. Zo'n rollende R doet het weliswaar goed, maar weinig tot niets kan op tegen de bezielende benamingen die de Italianen telkens voor hun (sport)auto's weten te verzinnen. Ook op andere fronten is de nieuwste Maserati de Jaguar F-Pace SVR de baas. Plus vele andere super-SUV's.Ferrari's & co pesten
Het is stil geweest rond de Levante. Maar nu het zich weer laat horen, zal iedereen dat meekrijgen. Maserati laat er namelijk geen gras over groeien met de Trofeo. Doodleuk lepelt het de machtige (en zeer luidruchtige) V8-biturbo van de Quattroporte GTS alsook de Ferrari Portofino in de neus van diens SUV. Echter voor het dat deed werd de 3.8 liter en dubbel geblazen achtcilinder gekieteld. Tot maar liefst 590 pk! Hiemee is de Levante Trofeo niet alleen sterker dan de F-Pace SVR, maar ook de Cayenne Turbo, Alfa Stelvio Q, BMW X5 M en Mercedes-AMG GLE 63.En sneller. Want de Levante Trofeo kan al binnen de vier tellen op 100 km/h zitten. Sommige recente Ferrari's lukt dat niet eens. Het koppel van de opgefokte achtpitter reikt tot 730 Nm. De topsnelheid van de Maserati Levante Trofeo ligt mede hierdoor op 'ruim 300 km/h'. Dat kan dus 315 zijn of 325, maar ook 301 km/h. Veelal is dat laatste het geval wanneer een merk ietwat vaag doet. Maar hè, het is ruimschoots genoeg om menig laagvlieger het schaamrood op de kaken te krijgen.

Uiterlijk vertoon
De Levante Trofeo is zó snel dat je hem niet meteen zou kunnen herkennen wanneer 'ie flink gas geeft. Gebeurt dat, let dan vooral op de wielen. Die zijn specifiek voor de Trofeo en met 22 inch extra groot. Ook is de voorbumper snediger van vorm en voorzien van grotere luchtinlaten zodat de V8 het niet benauwd krijgt. Daarnaast is de achterzijde potiger, terwijl het onzichtbare chassis en het Q4-vierwielaandrijfsysteem is afgestemd op het toegenomen prestatiepotentieel.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl
  Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla
  Maserati versterkt zich met Levante GTS
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Veertien procent meest bezochte .nl-websites nog geen veilige verbinding (2) 
Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP (1) 
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carrièrekansen te hebben dan ooit (1) 
Kwart Nederlanders niet met vakantie dit jaar (1) 
top10
Liever leuk werk dan hoger salaris
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst
Ziekteverzuim kan flink omlaag door vitaliteit medewerkers te stimuleren
Werknemers denken meer carrièrekansen te hebben dan ooit
Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP
Jongere vindt vakantieflirt op de werkvloer niet oké
'We hebben het weer naar ons zin op het werk'
Duurzame stroom wordt de norm
Op autovakantie: Nederlander onwetend over gebruik groene kaart
Tweedeling dreigt in top interim-markt
meer top 10