zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18. 000 voor 18 kg

 

29 maart 2018 - De pas gepresenteerde 911 GT3 RS is de meest uitgeknepen 911 tot dusver. Er kunnen echter nog meer kilo's af. Met het Wiessach Package, voor het eerst verkrijgbaar op de Porsche-extremist. De exacte inhoud is daarvan nu bekendgemaakt, evenals de meerprijs.

De Porsche 911 GT3 RS wordt er geen streep sneller van. Echt essentieel lijkt ons dat ook niet bij een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,2 seconden. Waarom dan toch als een blok voor het Weissach Package vallen? Gewoon om het kan misschien, en omdat 'hoe meer carbon, hoe beter' een ongeschreven regel is in de auto-industrie, zeker bij sportauto's. Maar als het aan Porsche ligt bovenal om de klant nog wat meer geld afhandig te maken.1.000 dollar per kilo
Dat het gewicht van de 911 GT3 RS voorzien van Weissach Package dropt naar 1.430 kilogram had Porsche al laten weten. Maar de exacte inhoud ervan presenteert het merk nu pas, kort voor de aanvang van de New York Auto Show. Het Weissach Package, vernoemd naar Porsche's heimelijke testcircuit en nabijgelegen R&D-centrum en voor het eerst verkrijgbaar op de exotische 918 Spyder, bestaat voor de vernieuwde 911 GT3 RS uit een set anti-roll-stangen, koppelstangen en een dak van CFRP. Dit materiaal is een met koolstofvezel versterkt plastic en biedt de gewichtsvoordelen van volledig carbon tegen schappelijkere productiekosten.Dat laatste moet je met een flinke korrel zout nemen in het geval van een Porsche. Want wil je een nog wat lichtere GT3 RS, dan ben je nog eens 18.000 dollar kwijt. De Nederlandse prijs van het Weissach Package is nog niet bekend, wel de gewichtsbesparing. Een schamele 18 kilogram.

Giga-woordmerk
Twee kratjes bier besparen, terwijl Porsche zichzelf nadien kan trakteren op een fles met één van de duurste champagnes. Toch betreft het een win-winsituatie menen de Zuffenhausers. De 911 GT3 RS met Weissach Package zou namelijk nog net even wat scherper sturen.Wat je evenwel ook krijgt is een motorkap, dak en achtervleugel opgetrokken uit 'naakt' carbon. Die laatste wordt bovendien van het grootste woordmerk ooit op een Porsche.

Kan nog gekker
Of de GT3 RS (en je portemonnee) maximaal is uitgeknepen met het Weissach-pakket. Welnee. Nog meer kilo's besparen is mogelijk, maar is een optioneel bovenop deze optie. Magnesium wielen verlagen het gewicht met nog eens 12 kilogram. En ook daar vraagt Porsche zo'n 1.000 dollar per bespaarde kilo voor.Ook een rolkooi van carbon? Hierdoor verlies de RS nog eens 12 kilogram op de weegschaal en jij vele duizenden dollars dan wel euro's van je bankrekening. Duw je de RS in het anorexiahoekje door de schakelpeddels en stuurwielafdekking in carbon te bestellen en je hebt nog een paar ons te pakken. Kortom, de 911 GT3 RS over de twee ton (in euro's) tillen is een fluitje van een cent.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl
  Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla
  Maserati versterkt zich met Levante GTS
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Veertien procent meest bezochte .nl-websites nog geen veilige verbinding (2) 
Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP (1) 
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carrièrekansen te hebben dan ooit (1) 
Kwart Nederlanders niet met vakantie dit jaar (1) 
top10
Liever leuk werk dan hoger salaris
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst
Ziekteverzuim kan flink omlaag door vitaliteit medewerkers te stimuleren
Werknemers denken meer carrièrekansen te hebben dan ooit
Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP
Jongere vindt vakantieflirt op de werkvloer niet oké
'We hebben het weer naar ons zin op het werk'
Duurzame stroom wordt de norm
Op autovakantie: Nederlander onwetend over gebruik groene kaart
Tweedeling dreigt in top interim-markt
meer top 10