zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

 

27 maart 2018 - Herinner je de eerste twee generaties van de Insight nog? Vast, maar geheid niet in positieve zin. Honda heeft daarom het roer compleet omgegooid en dit is het resultaat.

Twintig jaar geleden, toen hybride en elektrisch aangedreven auto's nog in de kinderschoenen stonden, achtte men het bittere noodzaak dat dergelijke vooruitstrevende auto's ook een 'futuristisch' design moesten dragen om te kunnen schitteren. En terwijl Toyota er vandaag de dag pijnlijk achter komt dat die visie reeds is achterhaald (de Prius verkoopt onder verwachting), heeft het matige succes van de eerste twee Insight-generaties bij Honda juist de ogen geopend. De nieuwe Insight oogt namelijk radicaal anders. Als een normale personenauto, maar met nog dezelfde, nu weliswaar gemeengoed geworden technologie en efficiëntie.Veel sedan, beetje coupé
De nieuwe Insight had wat lijnenspel betreft zomaar de nieuwe Accord kunnen zijn. In geen velden of wegen lijkt het eco-model nog op z'n voorgangers. Gelukkig, want met deze auto durf je tenminste over straat. Niet langer zouden z'n looks de Insight in de weg hoeven zitten. Bovendien is de Insight voortaan een echte sedan. Er zijn hier en daar zelfs coupétrekjes te bespeuren. Al met al een hele verbetering.

1 op 23
Aan de techniek van de Insight heeft het eigenlijk nooit gelegen. Was dat twee decennia zeer vooruitstrevend, nu kan het mee in de stroom van andere moderne hybrides. Voor de nieuwe Insight laat Honda een 1.5 liter benzinemotor samenwerken met een elektromotor. Tezamen is de hybridetechniek goed voor een vermogen van 151 pk en koppel van net geen 300 Nm. Er zijn drie rijmodi (Eco, Normal en Sport) en in de meest zuinige modus is 1 op 23 kilometer haalbaar. Geheel elektrisch rijden kan de Insight ook, al is het niet ver met slechts een paar kilometer. Op dat gebied hadden we eigenlijk meer verwachten van het ervaren Honda.

New York
De nieuwe Honda Insight zal officieel worden voorgesteld tijdens de New York Auto Show, later deze maand. Dan verwachten we ook meer informatie, waaronder hopelijk antwoord op de vraag of het model ook naar Nederland komt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl
  Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla
  Maserati versterkt zich met Levante GTS
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Veertien procent meest bezochte .nl-websites nog geen veilige verbinding (2) 
Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP (1) 
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carrièrekansen te hebben dan ooit (1) 
Kwart Nederlanders niet met vakantie dit jaar (1) 
top10
Jonge man wil geen vrouw als baas
Vijf maatregelen om AVG-boetes te voorkomen
Liever leuk werk dan hoger salaris
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst
Ziekteverzuim kan flink omlaag door vitaliteit medewerkers te stimuleren
Werknemers denken meer carrièrekansen te hebben dan ooit
Leaserijder heeft minder te kiezen vanwege WLTP
Jongere vindt vakantieflirt op de werkvloer niet oké
'We hebben het weer naar ons zin op het werk'
Dekkingsgraad pensioenfondsen stabiel in juni
meer top 10