zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

ItalDesign Zerouno Duerta, zelfs je naam is mooi

 

7 maart 2018 - ItalDesign krijgt eindelijk een nut binnen de Volkswagen Groep dat het fameuze designhuis ooit inlijfde. Na een handvol conceptcars (waar vervolgens niets mee werd gedaan) werd vorig jaar de destijds nog naamloze Zerouno voorgesteld en in een getale van slechts 5 stuks in de handel gebracht. Omzet: zo'n 6,5 miljoen euro. Kijk, dat schiet lekker op en smaakt naar meer. En voila, dit is de Zerouno Duerta. De dakloze variant.

Als we de berichten moeten geloven was de ItalDesign Zerouno (Coupé) zowaar een koopje met ruim een 1,25 miljoen euro. De Duerta gaat namelijk de lieve som van bijna 2 miljoen kosten. Per stuk, jaja. Omdat de ItalDesign hiermee doorstoot tot de allerduurste auto's ooit moet het wel iets héél speciaal zijn. Ja en nee.Italiaans vakwerk
Te beginnen met het positieve. Ook van de Duerta zullen er maar 5 worden gebouwd. Zeldzaamheid en grote mate van exclusiviteit is hiermee gegarandeerd. Zoiets vertegenwoordigt voor vele rijkaards een grote waarde.Dan is er de zonder meer spectaculaire koets. Zowat alles wat zichtbaar is of valt aan te raken is opgetrokken uit carbon; ook niet goedkoop. Bovendien is de Duerta niet simpelweg een Zerouno waarin de zaag werd gezet. Ondanks het af te nemen targadak is deze zomerse uitvoering even stijf als en nauwelijks zwaarder dan de gesloten versie. Dit vergt op z'n beurt een aangeleerde dosis kennis en kunde op het gebied van constructietechniek.Tot slot, voor wat betreft het gedeelte dat pleit voor de exorbitante prijsstelling, is daar een interieur dat volledig met de hand wordt gemaakt. En dan bedoelen we ook echt met de hand, waarbij gebruikt is van de fijnste materialen. Je begrijpt al vast: dergelijk inspanningen kosten geld. Veel geld.

Van Duitse bloed
Dan de mogelijke keerzijde waardoor die twee miljoen euro zich niet helemaal laat rechtvaardigen. Onderhuids is de ItalDesign Duerta namelijk niet heel veel meer dan een Lamborghini Huracan. Dezelfde 5.2 liter V10 doet dienst als aanjager, en met 610 pk krijg je ook niet meer vermogen en prestaties. We hadden ook gerust Audi R8 kunnen schrijven, maar hiervan wordt het geheid niet beter. Tja, en die Italiaan (of Duitser) heb je al tegen slechts tien procent van de Duerta's kostprijs. Dat zet je toch aan het denken, nietwaar? Of bij deze gedachte jaloezie in het spel is? Oh jazeker!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
  Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten
  Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
meer top 10
vacatures
meer vacatures