zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien

 

6 maart 2018 - Mercedes-AMG stelde alles in het werk om de GT Coupé zo geheimzinnig mogelijk te teasen, maar kon niet voorkomen dat de eerste plaatjes vroegtijdig uitlekten. Nu is de vierdeursuitvoering van de AMG GT (en beoogd Panamera-killer) dan eindelijk officieel onthuld en weten we alle ins and outs.

Dit is 'm dan: Mercedes' uitdager van de Porsche Panamera en in zekere mate de spirituele opvolger van de CLS 63 plus de AMG die geen GT4 mag heten. Dat laatste is naderhand iets wat voor te zeggen, want let maar eens op waar de achterklep van de auto scharniert? Precies, aan het einde van het dak, wat de GT Coupé dus technisch bezien een 5-deurs liftback maakt. Anderzijds, die eigenschap heeft de Panamera en Aston Martin Rapide ook en die aartsrivalen worden elk eveneens beschouwd als een vierdeurs-coupé.



Reislustige prestaties
Maar goed, het is GT Coupé geworden. Enigszins verwarrend, maar hetzij zo. Veel belangrijker is natuurlijk wat 'ie in z'n mars heeft. Nou, veel. We rekenden er al een klein beetje op en onder de motorkap ligt daadwerkelijk de 4.0 liter V8-biturbo die we al kennen van de tweedeurs AMG GT.Het achtcilinderblok komt in twee smaken: met 585 pk en 800 Nm of als '63 S' en dan goed voor 640 pk en zelfs 900 Nm. Er is ook een 'GT 53 AMG' eveneens standaard voorzien van 4Matic-vierwielaandrijving. Die doet het met een 435 pk sterke V6 iets rustiger aan, maar weet nog altijd in 4,5 seconden naar de honderd te spurten. Pieken doen ze allemaal ruimschoots boven de 300 km/h.

CLS-interieur
Teasen met de GT Coupé deed Mercedes maar wat graag, maar daarbij scheen het merk nimmer het licht op het interieur. En nu begrijpen wij waarom. De cockpit van de GT Coupé is namelijk niet ontleend van de tweedeurs GT's, maar grotendeels van de nieuwe CLS.Van het gigantische instrumentenpaneel vol digitale meters en infotainment tot de zeer brede middenconsole met daarop de belangrijkste knoppen: de flamboyante stijl bij de AMG GT's heeft plaats gemaakt voor een meer zakelijke en functioneel ingerichte leefomgeving. De zetels en het stuurwiel daarentegen komen zichtbaar uit de schappen van de AMG GT, waardoor de Coupé alsnog een hoge mate van sportiviteit ademt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10