zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

 

6 maart 2018 - Bugatti maakte ons voor de Autosalon van Genève al lekker met een nieuw speeltje, en nu is ook duidelijk om welke auto het gaat: de Chiron Sport.

Exact twee jaar na de lancering van de Chiron is het nu tijd voor een snellere variant. Dat uit zich niet in meer pk's, maar wel in minder gewicht. In het vooronder vinden we nog steeds die brute, angstaanjagende 8.0 liter W16 met vier turbo's. 1.500 pk en 1.600 Nm koppel, wat wil je nog meer?



5 seconden rapper
De Chiron Sport doet zijn naam absoluut eer aan. Op het Nardo-testcircuit is 'ie liefst vijf seconden sneller dan de reguliere Chiron. Geloof ons, dat is een serieuze winst. Maar hoe krijgt Bugatti dat voor elkaar zonder die W16 verder op te schroeven? Het begint met ander materiaalgebruik. Zo kan er dankzij het gebruik van lichtere wielen en koolstofvezel 18 kilo van het totaalgewicht af.

Carbon ruitenwissers
Ook de ruitenwissers vonden we altijd al aan de zware kant. Bugatti was het met ons eens en gebruikte ook hiervoor lichtere materialen. Zonder dollen: 1,4 kilogram besparen op ruitenwissers is een knappe prestatie. Verder is ook de afdekking van de intercoolers voortaan gemaakt van koolstofvezel.

Dynamic Handling
Op de vraag of die 18 kilogram echt voelbaar zijn luidt het antwoord natuurlijk 'nee!'. Het Dynamic Handling-package zet meer zoden aan de dijk voor wat betreft het rijgedrag van de Chiron Sport. Het onderstel is hiermee strakker afgesteld, in combinatie met schokdempers die 10 procent stijver zijn. Verder is ook het achterdifferentieel onder handen genomen. De Bugatti Chiron Sport gaat je exclusief belastingen 2,65 miljoen euro kosten. De leveringen moeten tegen het einde van 2018 op gang komen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10