zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Audi e-tron prototype: elektrische SUV weer stap dichterbij

 

6 maart 2018 - Audi gaat elektrisch en dat mag de hele wereld weten. Daarom sturen de Duitsers 250 e-tron prototypes de weg op om zoveel mogelijk te kunnen testen.

Diezelfde e-tron prototype werd onthuld in Genève en is een voorbode van de eerste volledig elektrische SUV van Audi. De Duitse fabrikant wil een auto neerzetten die niet alleen het comfort van een echte Audi biedt, maar ook qua actieradius bij zijn klanten in de smaak valt. Je kunt dus gewoon met vijf personen instappen en je bagage meenemen, terwijl je ook genoeg kilometers kunt maken.



5 miljoen testkilometers
Audi wil in 2018 klaar zijn voor de productiestart van de e-tron, maar tot die tijd moet er nog het nodige werk verricht worden. De 250 prototypes gaan de hele wereld over en moeten 5 miljoen testkilometers afleggen. Audi stuurt de auto's letterlijk van het ene naar het andere uiterste: van de kou in Scandinavië tot de hitte in Afrika. Verder staan er hoogtestages in Azië, snelle rondes op circuits en ritjes door drukke steden op het programma.

30 minuten
Uiteindelijk is het de bedoeling dat niet alleen de accu's perfect werken, maar ook de laadtechniek vlekkeloos opereert. In 30 minuten moet je weer op pad kunnen, al meldt Audi nog niet hoeveel kilometer je dan precies kunt rijden. Dat zal ongetwijfeld aan het licht komen na die miljoenen testkilometers.

2020
Audi laat via CEO Rupert Stadler weten dat de e-tron nog maar het begin is. "In 2020 zullen we drie 100% elektrisch aangedreven auto's in het gamma hebben, naast de sportieve SUV ook een vierdeurs GT (de productieversie van de e-tron Sportback concept) en een compact model. Nog voor 2025 brengen we, verdeeld over alle segmenten, bovendien meer dan 20 EV's en Plug-in-Hybrides op de markt."Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10