zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

 

5 maart 2018 - Bentley presenteert de Bentayga Hybrid. Die kan alles wat de overige Bentayga's ook in hun mars hebben, maar dan schoner. Veel schoner!

Als Bentley-rijders een milieubewust geweten zouden hebben, dan is dit de auto waarmee ze voor de dag moeten komen: de Bentayga Hybrid. Ter vergelijk: de versie met machtige W12 blaast gemiddeld tegen de 300 CO2-grammetjes de wereld in. Per kilometer! Deze nieuwe Hybrid slechts 75 stuks. Dat scheelt nogal een slok op de borrel. Het zal je zodoende niet verbazen dat de Bentayga Hybrid met afstand de schoonste Bentley ooit is.



Stiller wordt 'ie niet
Wat motorspecificaties betreft worden de kaken stijf op elkaar gehouden. Opmerkelijk, maar door wel het type verbrandingsmotor op te geven, een geblazen 3.0 liter V6, zouden we heel raar opkijken als de gebruikte hybride-unit niet is nauw verwant is aan die van de Panamera E-Hybrid.Porsche geeft voor die laatste een vermogen op van 462 pk en een koppel van 700 Nm. Acceleren naar honderd zou in 4,6 seconden gaan, bij een top van 278 km/h. De Bentayga is echter een stuk zwaarder, dus hou alvast rekening met minstens een halve tel langzamer op de welbekende spurt. De elektrische actieradius is sowieso gelijk aan de Panamera E-Hybrid, namelijk 50 kilometer. In deze 'EV Drive'-modus is de Bentayga Hybrid ook meteen de stilste Bentley ooit. Andere hybride-modi zijn Hybrid Mode en Hold Mode, naast de rijstanden Bentley, Comfort, Custom en " jawel " Sport.

Opladen in stijl
Optisch wijkt de Hybrid niet tot nauwelijks af van de Bentayga W12, V8 en Diesel, en ook qua luxe en raffinement loopt 'ie keurig in de pas. Aan de buitenkant is het voornaamste verschil het bevatten van niet één, maar twee tankdoppen. Met achter de rechter het vulpunt voor de zescilinder-benzinemotor en links achter de klep de stekkeraansluiting voor het opladen van de accu's.Opladen van de batterijen via het reguliere stroomnetwerk kost 7 uur en dit kan tot 2,5 uur gereduceerd worden via een snellader. Dat kan nagenoeg iedere snellader zijn die krachtstroom afgeeft, maar Bentley zou Bentley niet zijn als die er niet een exclusief liet ontwerpen. Er dus prijkt er een speciale Power Dock by Phillipe Starck in de optielijst. Voor thuis.Interesse? De Bentley Bentayga Hybrid wordt in de tweede helft van het jaar leverbaar. Prijzen volgen nog.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10