zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

 

1 maart 2018 - Volkswagen telt af naar de nieuwe Touareg, de derde generatie alweer. En in de aanloop naar de onthulling " in niet Genève maar Peking " druppelt er beetje bij beetje informatie over de auto binnen. Dit is wat we nu alvast weten.

Als ontluikende info over de nieuwe Touareg in dit tempo blijft binnendruppelen, dan kan die 'save the date' van Volkswagen wel de prullenbak in. Immers, naaktfoto's van het model hadden we al gezien en nu is ook bekend geworden dat de Duitser een lengte heeft meegekregen van 4,88 meter, bij een breedte van 1,98 meter. De hoogte reikte tot 1,70 meter en al met al blijkt de nieuwe Touareg hiermee ietsje groter qua formaat te zijn dan z'n voorganger, maar een fractie lager.



Afgeslankt
Ondanks de groeispurt hebben de Volkswagen-ontwerpers wederom geprobeerd de Touareg kleiner en lichter te laten ogen dan 'ie is. Oordeel alvast zelf of dat goed heeft uitgepakt. Tegelijk is de derde generatie ook daadwerkelijk aan kilo's verloren. En niet zo'n beetje ook. Tenminste 100 kilogram is 'ie kwijt, wat kan oplopen tot 130 kilogram, afhankelijk van de uitvoering en motorisering. In het gunstigste geval duikt de Touareg onder de twee ton. Niet veel SUV's van hetzelfde formaat lukt dit.

Benzine keert terug
In de bijgesloten teaservideo is te zien dat de Touareg, hoewel het een softroader blijft, raadt weet met moeilijker begaanbaar terrein. En spotten we daar nu snufjes à  la Audi, zoals pulserende knippers? De Touareg is dan ook een halve Q7. De Volkswagen staat op hetzelfde platform en zal ook een vergelijkbaar motorpalet kennen. Daarop prijken onder meer twee TDI's, een viercilinder en een zespitter, en een TSI-benzine. Die laatste is terug van weggeweest, aangezien de huidige generatie in Nederland al enige tijd louter te koop is als diesel. Van de nieuwe verschijnt er naar verluidt ook een GTE, oftewel plug-in hybride. En tevens wordt een machtige V8-TDI niet uitgesloten.Zoals aangekondigd zal de nieuwe Touareg op 23 maart officieel onthuld worden in China, het belangrijkste verkoopland voor Volkswagen en 's werelds snelst groeiende SUV-markt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10