zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Snelste Alfa's eren Ną¼rburgring met speciale editie

 

1 maart 2018 - Alfa Romeo laat de Autosalon van Genčve niet ongemerkt voorbijgaan. In Zwitserland toont het Italiaanse merk twee speciale Ną¼rburgring-uitvoeringen op basis van " hoe kan het anders " de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio.

Stilletjes hadden we gehoopt op een nieuwe MiTo, maar helaas. Als troost heeft alfa wel deze smakelijke NRING-versies van de Stelvio Q en Gulia Q. Ook de (rode) Giulia Veloce Ti is nieuw, een nieuwe topuitvoering die op de motorische prestaties na sterk leunt tegen de Giulia Q. Alle modellen zullen in het tweede kwartaal hun opwachting maken bij de Alfa-dealer.



Ring-records
Zoals de naam al verklapt brengen de NRING's een hommage aan de legendarische Ną¼rburgring en natuurlijk de snelheidsrecords die de Giulia Q en Stelvio Q daar hebben weten neer te zetten in hun klasse.Technisch verandert er weliswaar niets, maar laat dit vooral geen straf zijn gezien de beweegreden waarom de NRING's in het leven zijn geroepen. De 2.9 liter V6-biturbo, goed voor 510 pk, weet van wanten, zo is reeds bewezen.

Specifieke uitstraling
Visueel daarentegen onderscheidt de NRING zich van de 'gewone' Quadrifoglio. Zo zijn de hommagemodellen te herkennen aan hun standaard carbon-keramische remmen, Sparco-racestoelen met rode stiksels en carbon schaal, een keuzehendelknop met carbon inzetstuk voor de automatische transmissie van Mopar en een sportstuur bekleed met leder en Alcantara.Accenten van carbon zijn er ook, en wel bij de emblemen en de buitenspiegelkappen, net als de ingelegde details van de zijskirts. Daarnaast zijn de Ną¼rburgring-uitvoeringen uitgerust met ruiten van getint glas, actieve cruise-control en een premium audioset van Harman Kardon. Speciale NRING-badges ontbreken uiteraard ook niet.

Beperkte oplage
Last but not least is dat de Giulia Q en Stelvio NRING slechts in een beperkte oplage zullen worden gebouwd. Niet meer dan 108 stuks van elk maakt Alfa er en een speciale plaquette met daarin het serienummer geeft je een extra gevoel iets bijzonders te bezitten. Idem de kleur Grigio Circuito, een tint die exclusief aan beide NRING-versies is voorbehouden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĆ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10