zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

 

21 februari 2018 - Volvo heeft de nieuwe V60 klaar. Dat wist je. Idem dat het model als twee druppels water lijkt op de grotere V90. Wat je echter nog niet kon weten is wat 'ie zoal kan en moet kosten. Die informatie geven de Zweden nu zelf prijs.

Volvo staat te boek als een bescheiden en ingetogen merk, geheel in de geest van de Scandinavische aard. Bij het aanprijzen van de nieuwe V60 is daarvan anders niets te merken. De nieuwe V60 is namelijk de absolute maatstaf in z'n klasse, aldus het merk. Niet alleen qua luxe en ruimte, maar ook op het gebied van connectiviteit en veiligheids- en rijassistentiesystemen. Zo, dat is nogal een statement en iets waar Audi, BMW en Mercedes zeker zo het zijne van zullen denken.



Slag groter
Wat de nieuwe V60 wel is, is een echte Volvo van de nieuwste generatie. Het model lijkt immers extreem op de grotere V90 (waarmee 'ie het platform deelt) en ligt qua design ook perfect in lijn met de XC90 en XC60, alsook de XC40.Aan bagageruimte is er standaard 529 liter voorhanden, een plus van bijna 100 liter ten opzichte van z'n voorganger. Sowieso is de nieuwe V60 een slag groter. Zo nam de wielbasis toe met bijna 6 centimeter, wat doorgaans positief is voor de binnenruimte.

Luxe en comfort
Gevoelsmatig lijkt Volvo de V60 ietwat hoger in de markt te willen positioneren. Aan standaard luxe en comfort wordt er zoal uitgepakt met LED-koplampen voorzien van 'Thor's Hammer'-dagrijverlichting, automatische klimaatregeling, een elektrisch bedienbare achterklep, roofrails en 16 inch lichtmetalen velgen. Maar ook een 9 inch touchscreen met Sensus Connect, Spotify-connectiviteit, Apple CarPlay en Android Auto zijn aanwezig. Op het gebied van veiligheid is de V60 onder meer uitgerust met het actieve veiligheidssysteem City Safety. Dit systeem bevat ook Autobrake, dat aanrijdingen met een snelheidsverschil tot 60 km/h kan voorkomen en zowel voetgangers, fietsers als grote dieren herkent. Ook in het donker. Een wereldprimeur volgens Volvo is dat het systeem ook automatisch remt om de impact met tegemoetkomend verkeer te beperken.Wil je nog veiliger zitten, dan kan dit met Pilot Assist. Dit systeem, dat de bestuurder tot een snelheid van 130 km/h assisteert met sturen, accelereren en remmen, heeft een upgrade gekregen en biedt nu betere prestaties in bochten. Verder omvatten de mogelijkheden zoal Run-off Road Mitigation en Oncoming Lane Mitigation.

Vier verbrandingsmotoren...
Vanaf de marktlancering is de nieuwe V60 beschikbaar met vier motoren, evenredig verdeeld over benzines en diesels? Had je niet gedacht hè?! Het zal weliswaar de laatste keer zijn dat de 60-serie nog met een verbrandingsmotor beschikbaar is. Afijn, de vier motoren zijn de T5- en T6-benzine, goed voor respectievelijk 250 en 310 pk, en de D3- en D4-diesel met een vermogen van 150 of 190 pk. Een handbak is normaliter standaard. Voor een automaat geldt een meerprijs van € 2.000,-.

...t


wee hybrides
Verder is de V60 ook leverbaar als plug-in hybride. Twee stuks, waarvan de reeds bekende T8 Twin Engine met 390 pk de aftrap verzorgt. In 2019 volgt dan nog de T6 Twin Engine die 50 pk zwakker is.

Prijzen
De nieuwe V60 is vanaf net geen 44 mille. Voor alle prijzen hefet Volvo een handig overzicht gemaakt. Die tref je hieronder:T5 Geartronic Momentum € 43.995,-T5 Geartronic Inscription € 47.995,-T6 Geartronic AWD Inscription € 58.495,-D3 € 43.995,-D3 Momentum € 46.495,-D3 Inscription € 50.995,-D4 € 44.995,-D4 Momentum € 47.495,-D4 Inscription € 51.995,-T8 Twin Engine Inscription € 58.995,-Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10