zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

 

21 februari 2018 - Porsche maakt het haar fans allesbehalve makkelijk. Tenzij je als een Dagobert Duck in het geld zwemt en alle uiterst begeerlijke 911's kan kopen, waaronder deze vernieuwde 911 GT3 RS.

Tel je even mee? De R, de GT3, GT2 RS, GT3 Touring Package en de Carrera T. Bij wie pak 'm beet drie ton in de broekzak brandt voor een nieuwe, overheerlijke Porsche 911 zal het niet makkelijk hebben met kiezen. Nimmer was de keuze zo reuze. En daar komt deze verbeterde 911 GT3 RS nu nog bij. Dat worden slapeloze nachten"¦



Tandje erbij
Vanwege een eerdere lekkage zijn de specs van desgewenst in Lizard Green gespoten 911 GT3 RS geen geheim meer. De 4.0 liter boxermotor weet voortaan 520 pk (bij een gillende 9.000 tpm) op te hoesten. Twintig stuks meer dan voorheen en zodoende net eventjes wat meer dan de 'gewone' GT3.Het onderstel met achterasbesturing is tevens op scherp gezet en het zou ons niet verbazen dat de GT3 RS en GT2 RS elkaar behoorlijk het leven zuur weten te maken, ondanks het vermogensverschil. De GT3 weegt echter minder door onder meer gebruik van lichte materialen op cruciale plekken. Ook is de extremist ontdaan van allerlei zaken die je strikt genomen niet nodig bent. Isolatie bijvoorbeeld, maar ook luxe deurgrepen. Die laatste zijn bij de 911 GT3 RS niets meer dan lussen van stof.

Clubsport en Weissach Pakket
Accelereren naar 100 km/h doet de vernieuwde GT3 RS in 3,2 seconden. De topsnelheid ligt op 312 km/h en tijdens deze prestaties fungeert een speciaal gespatieerde 7-traps PDK-tarnsmissie als doorgeefluik. Rollen doet de vernieuwde 911 GT3 RS op 20 inch wielen vóór en 21 inch achter. Om de velgen liggen nieuw ontwikkelde sportbanden voor een nog strakkere rondetijden. Wil je maximaal losgaan, weet dan dat je zonder meerprijs het Clubsport Pakket kan aanvinken. In dat geval voorziet Porsche de GT3 RS van een rolkooi, een handmatig te bedienen brandblusser, voorbereiding voor een hoofdstroomschakelaar en zespunts-gordels.Er is ook nog het Weissach Pakket, dat zorgt voor extra carbon elementen en daarmee een nog lager gewicht. Met het Weissach Pakket weegt de nieuwe 911 GT3 RS niet meer dan 1.430 kg.Hebben? De Porsche 911 GT3 RS is per direct te bestellen tegen € 272.900,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10