zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nu officieel: de nieuwe Kia Ceed

 

15 februari 2018 - Cee'd wordt Ceed. Kia laat voortaan de apostrof weg bij haar compacte middenklasser. De overige eigenschappen blijven, maar zijn naar eigen zeggen verbeterd voor maximaal verkoopsucces.

De nieuwe Kia Ceed mag dan niet meer als een complete verrassing komen, er valt nog genoeg te melden. De nieuwe Ceed is er namelijk keihard op gebrand het succes van z'n voorgangers te overtreffen " waarvan er tot dusver 1,3 miljoen zijn verkocht. Dat moet, want hoewel Kia in 2017 een prima jaar draaide, bleef de afzet achter bij de verwachtingen. En niet zo'n beetje ook, terwijl concurrerende merken hun marktaandeel ten nadele van Kia zagen toenemen. Er rust dus behoorlijk wat druk op de schouders van de nieuwe Ceed.



Duits bloed
Om de Ceed dat psychologische verkoopduwtje in de rug te geven, liet Kia de auto van top tot teen ontwerpen, ontwikkelen en afstellen op Europese bodem, in haar designcentrum in Frankfurt. Ceed staat niet bij toeval voor 'Community of Europe with European Design'. Het hoofdkwartier in Zuid-Korea hoefde eigenlijk enkel bij tijd en wijle een krabbel voor akkoord te zetten. Of je dat 'Duitse bloed' terugziet in de Ceed? Absoluut. Maar was dat voorheen ook al niet zo?Sterker, de vorige generatie oogde " mede dankzij een nadrukkelijke wigvorm en spitse neus " zelfs een tikkeltje spannender. Bij de Ceed zijn deze sportief bevonden elementen zichtbaar afgezwakt, wat 'm een alledaagser uiterlijk meegeeft. Nog altijd zeer representatief, maar ook nogal aan de veilige kant van het estitische spectrum. Maar goed, als Kia meent dat dat ervoor nodig is om meer kopers te vinden.

Zakelijk interieur
Qua formaat is de Ceed vergelijkbaar met z'n voorganger. Wel nam de breedte enkele centimeters toe en nam de hoogte lichtjes af voor iets andere proporties. Of de binnenruimte hiervan profiteert gaan we meemaken. Het dashboard lijkt in elk geval op niets dat het ooit was. Dat van de Ceed past veel beter in de huidige tijdsgeest, met zoal een optisch losstaand infotainmentscherm dat fier boven het dashboard uitsteekt. Keurig en verzorgd, met volgens Kia mooiere materialen, maar ook een tikkeltje sober zo zonder enige franje middels allerhande sierstrips. De doorsnee leaserijder zal in z'n nopjes zijn. Aan bagage is er overigens standaard 395 liter voorhanden.

Elektronische engeltjes te over
Uiteraard is de Ceed weer wat moderner en veiliger dan voorheen. Zo profiteert de Kia van dezelfde (elektronische) features als concernzusje, de Hyundai i30. Dat houdt zoal in dat de auto zelfstandig kan acceleren, remmen en sturen in bepaalde omstandigheden en tot een snelheid van 130 km/h. Lane Following Assist noemt Kia dit. Verder kan de Ceed uitgerust worden met adaptieve cruise control, een vermoeidheidherkenningssysteem, voetgangersdetectie, dodehoekwaarschuwing, Rear Cross-Traffic Warning en een intelligente parkeerhulp.

Motoren
Tot slot het motorpalet. Dat bestaat uit drie benzines en twee diesels. Internationaal bezien is de 1.4 MP1 met 99 pk de instapper. Maar of Kia Nederland hierin meegaat is nog onduidelijk. Zeer waarschijnlijk begint het palet in ons land met de 1.0 T-GDi, goed voor 120 pk. Als benzinetopper is er een geblazen viercilinder met 140 pk. Dieselen is dan weer mogelijk met de 1.6 CRDi met naar keuze 115 of 136 pk. Een handbak is standaard, een zeventraps automaat optioneel op louter de sterkste benzine en diesel. De nieuwe Kia Ceed debuteert begin maart op het Autosalon van Genève. De verkoop start na de zomer. Prijzen volgen nog. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10