zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

 

13 februari 2018 - Het is inmiddels traditie bij Jaguar-Land Rover: de lancering van een nieuw model extra in de verf zetten via een waanzinnige (publiciteit)stunt. En deze kamikaze-actie met de Range Rover Sport P400e zou weleens de spectaculairste tot dusver kunnen zijn.

Jaguar-Land Rover hoef je niet leren hoe je een stunt moet verzinnen. Bij de introductie van de relatief compacte Jaguar E-Pace ging het met een koprol in het luchtledige. De grotere F-Pace deed een looping, terwijl de XF aan het koorddansen sloeg over de Thames. En wie herinnert zich nog het bezoekje van de Discovery (vorige generatie) aan het vervaarlijke Tsjernobyl, toen Land Rover vond dat haar iconische SUV nog niet genoeg aandacht toebedeeld kreeg? Ondergrondse duikbootbases en al werden daarbij gehaald.Expedities
Bovenstaande zijn enkel nog maar voorbeelden uit recente tijden. Vroeger ging het zelfs nog veel gekker. Toen ondernam met name Land Rover pas echte expedities, op leven dood. Ging het over weken, maanden en jaren, niet over enkele uurtjes.Zo reed in 1953 een Land Rover Series I van Nairobi naar Londen. In 1960 reed men voor het eerst van Panama naar Colombia. In 1971 was het, nu met een Range Rover, de eerste keer dat iemand van Canada door de VS en Zuid-Amerika naar het zuidelijkste puntje van het continent reed. En dit is slechts een minuscule greep uit een lange, lange lijst aan spectaculaire stunts van de Britten.

Op naar de hemel
Maar ook anno 2018 haalt Land Rover nog dingen uit die niet eerder gedaan zijn. Het 4x4-merk liet de nieuwe Range Rover Sport P400e, een plug-in hybride, namelijk de Heaven's Gate in Tianmen bestijgen, de befaamde hemelpoort van China. Niet zomaar een dingetje, want de ogenschijnlijk oneindige trap is een 130 meter hoge en 57 meter brede natuurlijke boog rond een immense rotsformatie. Een weliswaar door de mens gemaakt schouwspel waar niet makkelijk te geraken valt.

Nederlands tintje
Als normale sterveling dien je eerst een kabelbaan van 7,5 kilometer te nemen om de 'stairway to heaven' à¼berhaupt aan te raken, moet je vervolgens de ruim 11 kilometer lang en 99 bochten tellende Dragon Road trotseren en tenslotte een 45 graden steile trap op met een slopende 999 treden.Het spreekt voor zich dat de Range Rover Sport vooral tijdens het laatste stukje bewees wat meer in z'n mars te hebben dan een SUV voor de wekelijkse boodschappen. Saillant detail: tijdens de helse rit naar de hemel zat Ho-Pin Tung achter de knoppen, de Chinees-Nederlandse coureur die onder andere furore maakte in de 24 Uren van Le Mans.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
  Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten
  Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak (1) 
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
Steeds meer lawaai op de werkvloer
meer top 10
vacatures
meer vacatures