zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

 

8 februari 2018 - Zoals aangekondigd presenteert Skoda in de aanloop naar de Autosalon van Genève de gefacelifte Fabia. Daarentegen was een facelift zelden zo minimaal.

Twee, mogelijk zelfs drie keer, zal je moeten kijken en vergelijken om de veranderingen aan de Fabia te ontdekken. Skoda zelf heeft het over aanpassingen aan de voor- en achterbumper. Daranaast zijn er voortaan " voor het eerst " LED-koplampen en -achterlichten verkrijgbaar. Maar het valt niet mee dat alles te ontdekken. Wel valt de hertekende grille snel op, met meer hoeken dan voorheen.



Interieur
Het interieur zou ook op de schop zijn gegaan, maar een afbeelding daarvan ontbreekt vooralsnog. Zodra ook die de wereld in is geslingerd, zouden we zoal een herontworpen instrumentenpaneel, nieuwe sierstrips voor het dashboard en tweekleurige oppervlakken voor de stoelen moeten zien.Een 6,5 inch display maakt voortaan deel uit van de uitrusting van het infotainmentsysteem Swing. En in combinatie met het Amundsen-navigatiesysteem biedt de Fabia nu ook online verkeersinformatie, met realtime waarschuwingen voor verkeersopstoppingen. Ook desgewenst aan boord zijn SmartLink dat Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM en SmartGate ondersteunt.

Uitbreiding assistentiesystemen
Om de Fabia nog wat veiliger te maken is Blind Spot Detectie toegevoegd aan het palet met passieve en actieve veiligheidssystemen. Ook komt een grootlichtassistent beschikbaar, hetzij in een later stadium.Daarnaast zijn de welbekende 'Simply Clever'-functies nog wat verder uitgebreid. Zo is een ijskrabber nu geïntegreerd in de tankvulklep en kun je er tevens de profieldiepte van de band mee meten. Tegen meerprijs zijn USB-poorten ook voor de achterpassagiers leverbaar. Optioneel is de bagageruimte uit te rusten met een bodem die dubbelzijdig is te gebruiken. Nog een handige feature is de uitneembare LED-zaklamp in het zijvak van de kofferruimte van de Fabia Combi.

Louter 3-cilinders
De vernieuwde Fabia wordt leverbaar met vier driecilinder-benzinemotoren, allen met een slagvolume van 1.0 liter. Vermogens variëren van 60 of 75 pk voor de turboloze MPI-motoren, en 95 of 110 pk voor de geblazen TSI's. Een handbak is standaard, terwijl de topmotorisering ook gekoppeld kan worden aan een DSG met 7 verzetten.Zoals al aangehaald beleeft de vernieuwde Skoda Fabia in Genève zijn debuut. Kort daarna zal de verkoop starten. Prijzen volgen nog.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10