zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW M4 gaat verder zonder M3

 

8 februari 2018 - Na ruim 4 jaar zal BMW M stoppen met de bouw van de M3. In mei valt het doek voor de geliefde performancesedan. Min of meer genoodzaakt, waardoor de M4 Coupé zonder z'n vierdeurs maatje verder moet.

De productiestop komt namelijk niet geheel vrijwillig volgens Autocar. Aan dat Britse magazine liet BMW namelijk weten dat de M3 niet kan voldoen aan de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), de realistischere opvolger van de beruchte NEDC-meetcyclus waaraan fabrikanten hun verbruik- en emissiewaarden onttrekken.



BMW kiest voor de eieren
Het meetsysteem van WLTP benadert het werkelijke praktijkverbruik van een auto veel beter dan de NEDC. Voor diverse auto's valt dit ongunstig uit, waaronder de M3 Sedan. Er is wel een oplossing, dat van een speciaal partikelfilter integreren in het uitlaatsysteem, maar daar heeft BMW geen trek in. Het zou te complex en kostbaar zijn. Dan maar de stekker eruit, meent het Beierse bedrijf. Zo gezegd, zo gedaan vanaf mei. Bovendien zit de compleet nieuwe 3-serie eraan te komen.

Geduld is een schonere zaak
BMW M gunt de technisch identieke M4 kennelijk wel het benodigde uitlaatfilter, want het coupémodel gaat nog wel even door. Waarschijnlijk is de nieuwe 3-serie dan al te koop, aangezien dit niet ongebruikelijk is bij performancemodellen. Hoe lang de M4 Coupé nog verkrijgbaar zal zijn is onbekend. Een nieuwe M3 laat in elk geval nog zeker tot 2020 op zich wachten. Geduld zal dus letterlijk een schone(re) zaak zijn.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10