zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Spacex stunt door Tesla Roadster de ruimte in te schieten

 

7 februari 2018 - Spacex, het andere bedrijf van Tesla-topman Elon Musk dat hoge ogen gooit, is erin geslaagd een Tesla Roadster de ruimte in te schieten. Dat gebeurde tijdens de lancering van de Falcon Heavy, dat minutieus op camera's werd vastgelegd.

Je kunt vinden van Elon Musk wat je wilt, maar de flamboyante CEO van zowel Tesla als het ruimtevaartbedrijf SpaceX weet als geen ander hoe je een geslaagde publiciteitsstunt moet uithalen. Door je nieuwste raketlancering te laten 'bemannen' door een Tesla bijvoorbeeld.



Pop genaamd Starman
Gisteren verkoos de Falcon Heavy met veel bombarie het luchtruim met aan boord een rode Tesla Roadster van de eerste generatie. Achter het stuur van de auto zit een pop met de doeltreffende koosnaam Starman. Ondertussen knalde Space Oddity van David Bowie uit de speakers, maar daar viel weinig van te horen door het oorverdovende gebulder van de stuwraketten. Ook het langdurige, luide applaus vanaf ruimtebasis Cape Canaveral in Florida viel eigenlijk enkel op de livebeelden mee te krijgen.

Baan rond de zon
Voor zover bekend is de oer-Roadster de eerste auto in de ruimte. Bedoeling is dat de Tesla een baan rond de zon zal maken, tussen de aarde en de 'rode' planeet Mars. Tevens zal de betreffende Tesla Roadster de boeken ingaan als de 'snelste auto ooit' met een verwachte topsnelheid van circa 42.000 km/h. In het luchtledige, welteverstaan.

Gericht op Mars
De Falcon Heavy is de krachtigste draagraket in decennia. Deze SpaceX-missie moet bijdragen mensen weer verder te brengen in de ruimte, mogelijk zelfs naar Mars. Een testvlucht zoals de Falcon Heavy wordt normaliter uitgevoerd met ballast. Veelal is dat beton, maar voor deze vlucht koos Musk voor z'n eerste auto.

Nog een keer, nog een keer!
Extra bijzonder aan de Falcon Heavy van SpaceX is dat de stuwraketten ervan ook weer veilig kunnen terugkeren op aarde om hergebruikt te kunnen worden. Ook daarin was de testvlucht van gisteren succesvol, zoals goed te zien is op de beelden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10