zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Hyundai heeft een nieuwe Santa Fe!

 

6 februari 2018 - Na een korte teasercampagne heeft Hyundai in thuisland Zuid-Korea het doek getrokken van de nieuwe Santa Fe. De eerste foto's en details zijn daarmee een feit.

Gut, dat maken we niet vaak mee; designschetsen die een realistische preview tonen van het uiteindelijke productiemodel. Normaliter staan dergelijke schetsen behoorlijk ver van de realiteit. Maar hoe anders is dat bij de nieuwe Santa Fe. De tekeningen die Hyundai daarvan eerder de wereld instuurde lijken als twee druppels water op de grote familie-SUV die in de loop van dit jaar te koop zal zijn.



Opzichtig front
Opvallend daarbij is voornamelijk de grille. Die vertoont qua vormgeving niet alleen grote gelijkenis met die van de kleinere Kona, maar is tevens behoorlijk gedurfd ingevuld met niet te missen honinggraad-motief. Ook de uiterst smalle koplampunits springen in het oog. Veel meer dan reepjes lijken het niet te zijn. Wen er maar vast aan, want dit zijn (gedurfde) details die je de komende jaren op tal van Hyundai's zal gaan tegenkomen.

Volwassener interieur
Ook het interieur is volledig nieuw ontworpen. Met een dashboard dat volgens onze mening een stuk minder typisch Aziatisch oogt. De opbouw doet namelijk eerder denken een auto van Europese of Amerikaanse makelij (waarbij het infotainmentscherm, de ventilatieroosters en het knoppencluster voor de klimaatregeling elk een meer eigen plek kennen).Ook het kenmerkende V-design bij veel Aziatische dashboards is compleet verdwenen. Misschien is de Santa Fe hierdoor minder herkenbaar als Aziaat, maar in de VS " waar het model grote populariteit geniet " kan dat weleens (nog) gunstiger uitpakken.

Moderner en veiliger
En zien we dat nu goed? De klokkenwinkel achter het stuurwiel lijkt voortaan volledig digitaal te zijn. Sowieso is de nieuwe Santa Fe een stuk moderner. Niet alleen wat infotainment betreft, maar zeker ook op het gebied van veiligheid.Zo is de SUV uit te rusten met tal van nieuwe veiligheidssystemen. Het zogenoemde Safe Exist Assist bijvoorbeeld, een systeem dat een waarschuwingssignaal afgeeft als een portier wordt geopend naast een andere of een naderende auto. Dreigt er gevaar, dan vergrendelt de functie de portieren automatisch. Een ander snufje is Rear Occupant Alert. Dit systeem detecteert of er passagiers op de achterbank zitten en attendeert de bestuurder daarop bij het uitstappen.

Nederland is nog onzeker
Op het motoraanbod prijkt een 2.0 en 2.2 diesel en een tweeliter benzine. Althans, voor de lokale markt. Of dat ook elders ter wereld zal zijn, is onbekend. àœberhaupt is het nog maar de vraag of de nieuwe Hyundai Santa Fe wel Nederland aandoet vanwege de slinkende vraag naar familie-SUV's in ons land. De mogelijk fikse BPM helpt hierbij niet. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10