zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

 

6 februari 2018 - Over weinig auto's is zoveel gezegd en geschreven als de nieuwe A-klasse. Talloze spyshots gingen daaraan voorbij, meerdere teasers en zelfs het interieurdesign werd alvast verklapt. Eigenlijk het enige dat Mercedes-Benz ons nog officieel schuldig was, was de onthulling van zijn looks. Wel, hier is de gloednieuwe A dan in vol ornaat.

Als we Mercedes moeten geloven heeft de nieuwe A-klasse meer stijl en meer technologie dan ooit tevoren. Dat laatste is sowieso waar, zoals eerder al uit de doeken werd gedaan, inclusief een uitgebreide fotoserie van het high-tech interieur. Of het ook de fraaiste A-klasse ooit is, laten we aan liever aan jou over. Zeker is dat Mercedes niet al teveel (aan het succes) van de vorige generatie heeft durven tornen. De nieuwe A borduurt immers qua design overduidelijk voort op z'n voorganger.Tikkeltje gegroeid
De jongste A-klasse meet 4,42 meter in lengte en is 1,80 meter breed. De hoogte bedraagt voortaan 1,44 meter en de auto staat op een bodemplaat die tussen beide assen 3 centimeter groeide en waarvan sporen 1,4 centimeter breder zijn geworden. Dat is voldoende om een vergelijkbare voetafdruk te komen, maar toch meer leefruimte voor de inzittenden en de bagage te creëren. Hopelijk pakt deze stap goed uit, want echt uitblinken in binnenruimte deed de A-klasse niet sinds de complete metamorfose van MPV naar hatchback.

Boze blik
Qua lijnenspel (ten opzichte van de vorige generatie) springt de kwade blik het meest in het oog. Daarmee sluit de nieuwe A zich aan bij z'n grote broer, de pas onthulde CLS. En ook achteraan bevat de compacte hatchback lichtunits die een meer prominente rol opeisen. Voor de rest blijft het design eigenlijk zeer vertrouwd, wat aangeeft dat Mercedes nog heilig gelooft in dit ontwerp.

Nieuwe motoren
Op motorisch vlak valt er meer nieuws te rapen. Zo is er een gloednieuwe 1.4 liter turbomotor die 161 pk en 250 Nm toevertrouwt aan een handbediende zesbak of een automaat met een versnelling meer. Bovendien beschikt deze A 200 over cilinderuitschakeling, wat het verbruik zou moeten drukken. Een tweeliter viercilinderturbo staat ook nog op het palet. Die geniet liefst 224 pk en 350 Nm en is er alleen met 7DCT-automaat. Dat vermogen zou een handvol jaren geleden nog voorbehouden zijn een snelle variant à  la GTI. Dat belooft dus nog wat voor de AMG-versies, waarvan er naar verwachting meer dan één zal volgen.Tot slot is er vanaf de marktlancering nog een diesel beschikbaar. Een 1.5 liter die eveneens in samenwerking met Renault tot stand is gekomen en 115 pk levert. Het koppel van de A 180 d ligt op 260 Nm en ook hier geldt dat zelf schakelen vooralsnog niet mogelijk is. Meer motoren volgen in een later stadium. Zelfs een hybride. De nieuwe Mercedes-Benz A-klasse arriveert in mei bij de dealer. Prijzen volgen nog. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla
  'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'
  Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
Extra uurtje werken, lekker lunchen (1) 
top10
Checklist: Zieke werknemer begeleiden volgens Wet Poortwachter
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
Bent u zelfstandig, een teamspeler, hands-on en omgevingssensitief?
Hoe groeit u mee met de klantverwachting in de B2B-markt?
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Cloud-expert is de nieuwste droombaan
Dekkingsgraad pensioenfondsen blijft grillig
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
meer top 10
vacatures
meer vacatures