zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

 

1 februari 2018 - Ondanks diverse tekenen (van leven) aan de wand, kan iedereen maar beter stoppen met dromen. De illustere S2000 zal niet worden opgevolgd. Honda voelt er niets voor.

De Honda S2000 was in zijn tijd een meer dan verdienstelijke roadster. De tweezitter met inklapbare softtop kan daarom vele jaren later nog altijd rekenen op een schare trouwe fans en liefhebbers. Er heerst dan ook een vurige wens dat er ooit nog eens een opvolger verschijnt, gevoed door patentschetsen als deze, pretentieuze naamregistraties en recente spectaculaire conceptcars van het Japanse merk.Al deze tekenen aan de wand ten spijt mag die hoop nu opgeborgen worden. Na jaren het spelletje welles-nietes te hebben gespeeld rond een S2000-opvolger, heeft Honda er nu een klap op gegeven. En die doet pijn.



Zinloos
Een nieuwe S2000 heeft geen zin. Dat mag je afleiden uit de woorden van de productmanager bij Honda, Hayato Mori. Die liet in een openhartig interview met de plaatselijke autopers weten dat Honda er geen voldoende goed verdienmodel achter ziet. 'Sportauto's zijn nu eenmaal niet meer zo populair, en dat is de schuld van de SUV, aldus Mori. Hiermee komt de toch al niet zo florissante rendabiliteit van sportieve auto's nog meer in het gedrang. We zouden dus geen raketgeleerden hoeven zijn om te snappen dat Honda momenteel weinig trek heeft in een S2000-achtige.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10