zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details

 

16 januari 2018 - Je zou dezer dagen al blij moeten zijn dat een conceptcar, net als nieuwe modellen overigens, eens géén SUV zijn. En kijk, de Infiniti Q Inspiration Concept die zopas is voorgesteld op de NAIAS is een sedan. En wat voor één! De ontwerpers ervan verwennen ons met veel oog voor detail.

De gapende grille, het zwevende embleem, fijnzinnige lichten, gespierde flanken en een bolle daklijn; dit is slechts een greep van de vele stilistische details die de Infiniti Q Inspiration rijk is. En dit betreft enkel nog maar het exterieur. Binnenin gingen de designers nog diverse stappen verder. Let maar eens op het meubilair en dan met name hoofdsteunen. Of de scharnieren van de portieren. Prachtig. En dan dat high-tech dashboard! Het is overduidelijk: de Q Inspiration doet z'n naam eer aan.



Desgewenst autonoom
Het interieur omvat voor elke passagiers een aanraakscherm dat ook nog eens de vitale functies van de betreffende inzittende in de gaten houdt. En ondanks het kunstzinnige moois waar je je ogen amper van af kunt houden, stelt Infiniti zich voor dat de bestuurder wel zelf wil genieten van de stuurcapaciteiten van auto. Maar als hij het toch beu wordt, dan kan de Q Inspiration Concept ook zelf rijden. Van deur tot deur als het moet.

Gewoon benzine, graag
Je verwacht allicht een elektrische aandrijving. Of een brandstofcel. Maar Infiniti vestigt graag nog even de aandacht op haar nieuwe, bijzondere benzinemotor, namelijk de VC-T-motor met variabele compressieverhouding die het merk vorig jaar introduceerde en als eerste zal gebruiken in de QX50. Een SUV, jawel...En de Q Inspiration zelf? De kans is gering dat die 1-op-1 in productie gaat. Maar het is wel de bedoeling dat we diverse stijlkenmerken terug gaan vinden op toekomstige modellen van Infiniti.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10