zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

 

12 januari 2018 - Bentley breidt het motorpalet van de Bentayga verder uit. Er was al een W12-benzine en een achtcilinder-diesel. Daar komt nu een V8 bij, ditmaal op benzine.

Sinds Bentley ook achtcilinders is gaan aanbieden zingt het bij elk (nieuw) model hetzelfde liedje: vanaf de marktlancering is enkel de majestueuze twaalfpitter beschikbaar en in een later stadium volgt de V8. De ene keer als diesel, een andere keer als benzine. Soms beide, zoal in het geval van de Bentayga. Halverwege 2016 kreeg die immers al een vierliter achtcilinder-diesel aangemeten. Nu volgt een evenzo groot blok op benzine.



Nauwelijks trager dan W12
Dubbele turbo's zorgen voor een totaalvermogen van 550 pk en 770 Nm. Hiermee snelt de Bentley Bentayga V8 in 4,5 tel naar de 100 km/h en kan 'ie alsnog 290 km/h. Dat is niet eens zo veel trager dan het topmodel met bijzondere W12, goed voor 608 pk en 900 Nm. Die noteert immers een sprint van 4,1 seconden en top van 30 km/h.

Rond twee ton
Bovendien is het zeer aannemelijk dat aan de Bentayga met V8-benzine een aanzienlijk zachter tarief zal hangen dan de versie met W12. Voor de nieuwste motorisering mikken we op een bedrag dat circa 80 mille(!) lager ligt. Om en nabij twee euroton dus.Daar kun je heel veel benzine voor kopen, terwijl de achtcilinder-uitvoering ook nog eens een stukje zuiniger is dan de Bentayga W12. Bijna twee liter per honderd kilometer. Herkennen van de V8-uitvoering is overigens niet moeilijk. Kwestie van gewoon eventjes op het design van de uitlaatpijpen letten.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10