zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Gefacelifte Ford Edge ook als snelle ST

 

11 januari 2018 - Ford heeft haar C-segment SUV, de Edge, aan een verjongingskuur onderworpen. Leukste nieuwsfeit is dat het sinds een jaar ook in Europa verkrijgbare model voortaan ook als snelle ST verkrijgbaar zal zijn.

Of de Edge ST ook naar Nederland komt, kan Ford nog niet zeggen. Het is te hopen, want de spoeling snelle SUV's is al zo dun. Bovendien beschikt de Edge ST over veelbelovende specificaties en heeft Ford reeds een ijzersterke reputatie op het gebied van sportiviteit.Kom dus maar op met die 340 pk sterke V6 met dubbele turbo's! Het koppel van het 2.7 liter grote motorblok reikt tot 515 Nm. Puike waardes, en hoewel sprintcijfers onbekend zijn, zou een 0-100 km/h-acceleratie in minder dan 6 seconden toch moeten lukken met zoveel geweld. En ook die 250 km/h moet geen probleem vormen. Een 8-traps automaat en 4x4-aandrijving (à  la Focus RS?) zijn overigens standaard op de ST-uitvoering.



Facelift
Tegelijk met de introductie van de ST heeft Ford enkele visuele vernieuwingen bij de Edge doorgevoerd. Zo is het front optisch breder getrokken met hertekende bumpers en een gewijzigde indeling van de koplampen die tevens voortaan over full LED-technologie beschikken. De grille is ook herontworpen en prominenter aanwezig, evenals de motorkap. Aan de achterzijde vallen vooral de gewijzigde achterlichten op, al is de achterbumper ook aangepakt.Motorisch houdt de gefacelifte Edge het zoal bij de vertrouwde 2.0 liter Ecoboost. Wel is die 5 pk krachtiger geworden en koppelt Ford het blok nu aan een 8-traps automaat in plaats van een 6-traps. Het brandstofverbruik zou hierdoor aanzienlijk gunstiger uitvallen.Over de 2.0 liter TDCi-diesel, waarmee de Edge in Nederland wordt geleverd, zijn geen uitspraken gedaan tot dusver. Mogelijk gebeurt dat alsnog als de auto volgende week debuteert op de Detroit Motor Show. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10