zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

 

10 januari 2018 - Vier jaar alweer. Zo lang is de BMW 2-serie Active Tourer reeds in ons midden. De nog ruimere Gran Tourer een jaar korter. Hoogste tijd voor een mid-cycle facelift, vindt BMW.

We kennen het van BMW. In plaats van een grondige facelift op twee derde van de levenscyclus, voert het enkele subtiele veranderingen door nadat een model slechts een paar jaar op de markt is. Zo ook bij de praktisch ingestelde 2-series.Meer zwart
In visueel opzicht treft deze zogenoemde mid-cycle facelift de bumpers rondom, de koplampen en de 'nieren' van de grille. Wereldschokkend is het allemaal niet, al wijkt de voorbumper voortaan wezenlijk af van wat het was. Rondom de mistpitten is er aanzienlijk meer zwart aanwezig, evenals achteraan wanneer het optionele M-sportpakket is aangevinkt. Nieuwe lakkleuren zijn er met Jucaro Beige en Sunset Orange en BMW voegt liefst 6 nieuwe velgsdesigns door, verkrijgbaar in 17, 18 of 19 inch. Binnenin zijn het vooral mooiere materialen, een opgefrist instrumentarium en gewijzigde stoelbekledingen die de klok slaat. Bij de kenners zal het andere ontwerp van de pook voor het bedienen van de 7- of 8-traps automaat opvallen.

Motoren
Onderhuids werd er nog eens aandachtig gekeken naar de benzine- en dieselmotoren. Dankzij aanpassingen aan onder meer de nokkenas, het koelsysteem, de distributie en de turbo's zouden ze voortaan zuiniger en stiller zijn. Qua vermogen bieden de krachtbronnen in de vernieuwde 2-serie Active Tourer tussen de 109 tot 231 pk. De grotere, 7-zits Gran Tourer kent eenzelfde palet maar schopt het maximaal tot 192 pk. Daarnaast weet BMW te melden dat het verbruik niet hoger zal hoeven liggen dan 6,4 l/100 km. De zuinigste versie met conventionele verbrandingsmotor heeft zelfs niet meer nodig dan 4,3 l/100 km.Ga je voor de 225xe iPerformance Active Tourer, oftewel de plug-in hybride, dan is bijna 1 op 50 mogelijk. Mits je als gebruiker slim gebruik maakt van de elektrische actieradius van 45 kilometer en de auto trouw na elke honderd kilometer aan de stekker legt. De gefacelifte BMW 2-serie Active en Gran Tourer rijden in maart de dealers binnen. Prijzen volgen nog.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Laatste loodjes voor nieuwe BMW X5
  Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38
  Eerste details vernieuwde Kia Sportage
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Online shopper slaat 's avonds zijn slag (1) 
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
top10
Weg met de Data Protection Officer!
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
Vier best practices voor een transformatie van finance
VCP: ontzie expats bij omstreden belastingmaatregel
meer top 10
vacatures
meer vacatures