zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Prijs Kia Niro en Optima Plug-In Hybrid bekend

 

22 december 2017 - Binnenkort zet Kia de tweede beschikbare motorisering in de Niro bij de dealer: de Plug-In Hybrid. En daar hoort uiteraard een prijs bij, die nu bekend is.

De Niro is de semi-compacte SUV van Kia " tussen de Stonic en Sportage " die niet geleverd wordt en zal worden met louter een benzine- of dieselmotor. Enkel volledig elektrisch en hybride aangedreven versies zullen op het motorpalet prijken.De Niro Hybrid rijdt al wat langer rond en de hier nogmaals behandelde Plug-In Hybrid werd voorgesteld op de Autosalon van Genève in maart. Binnenkort is die laatste dan ook daadwerkelijk te koop en de vanafprijs begint bij net geen 35 mille. En de volledig elektrische Niro? Die wordt in de loop van 2018 verwacht.



55 kilometer
De aandrijflijn van de Plug-In wijkt op punten af van die van de Niro Hybrid. Zo wordt de plug-in-versie mede aangejaagd door een elektromotor met niet 44 pk maar 60 pk. De benzinemotor waarmee de elektro-unit samenwerkt is wel even krachtig met 105 pk. Het systeemvermogen bedraagt 141 pk en 265 Nm en daarmee is het onder de 11 seconden naar 100 km/h acceleren. De topsnelheid van de Niro Plug-In Hybrid ligt op 172 km/h. En de elektrische actieradius? Die bedraagt volgens de NEDC-meetmethode 58 kilometer. In de praktijk zal dit neerkomen op zo'n 35 kilometer.

Prijzen
Kia zet de Niro Plug-In in twee vooraf samengestelde smaken in de showroom: als DynamicLine en Business Line. Die eerste is er voor € 34.595, terwijl die laatste een prijs van € 36.695,- meekrijgt. Ook is de vanafprijs van de Optima Sportswagon Plug-In Hybrid reeds bekendgemaakt. Die luidt


€ 42.975,-.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10